Genk steekt eerste finaleticket op zak
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk

Genk kegelt Kortrijk uit de beker en speelt de finale

Racing Genk heeft zich dinsdagavond verzekerd van het eerste finaleticket in de Beker van België. In een spannende wedstrijd hadden de Limburgers genoeg aan een kopbaldoelpunt van Seck.

Een doordeweekse avond en ijskoud buiten. Een beetje logisch misschien dat supporters dan net iets meer moeite hebben om de verplaatsing naar het stadion te maken, zelfs voor de halve finale. Toch zat de sfeer er goed in, de fanatieke Kortrijkse fans waren met enkele honderden.

Clement was er duidelijk in geslaagd zijn troepen supergemotiveerd aan de aftrap te brengen, vechtlust en grinta zoals we al even niet meer zagen van de blauwhemden. Na een kwartier had Genk het finaleticket virtueel op zak. Seck kopte een corner stevig binnen. (1-0)

De eerste helft was niet altijd even hoogdravend, maar wel boeiend. Het spel ging goed en neer en Perbet liet de kans op de gelijkmaker liggen, Pozuelo zag zijn vrijschop uiteenspatten op de lat.

De tweede helft opende met een kans voor Ajagun die zijn schot half miste, maar het was toch vooral Racing Genk dat naliet de voorsprong te verdubbelen. Seck liet een open kopkans liggen en Samatta knalde vanop 5 meter over, onvoorstelbaar.

Genk was de betere ploeg, maar door het gebrek aan efficiëntie bleef het razendspannend want één doelpuntje volstond voor Kortrijk. De blauwhemden plooiden niet terug, ook niet in het slot, en trokken zo de winst over de streep. Donderdag weten ze in Limburg wie de tegenstander wordt.