kvoKV Oostende
Datum: 17/02/2018 18:00
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Bosuil
Ook de zesde keer is niet de goede: Antwerp kan tegen KV Oostende niet winnen en ziet PO1-kansen slinken
Diederik Geypen
Diederik Geypen en Dirk Pieters vanuit Antwerpen

Antwerp blijft op een scoreloos gelijkspel steken tegen KV Oostende

Het wil voor Antwerp maar niet lukken in 2018. Na vijf opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning bleef de zege ook tegen KV Oostende uit. Mogelijk speelt de promovendus zijn PO1-stek dit weekend nog kwijt.

Antwerp moest de punten thuis houden om zijn PO1-plaats weer wat te verstevigen. De Great Old begon atypisch aan de wedstrijd: mét balbezit en druk naar voren. In minuut 12 nam Obbi Oulare de eerste kans voor zijn rekening. De centrumspits trapte in één tijd rakelings over.

Milic in de clinch met Van Damme

De huurling van Watford werkte als een paard en zocht enkele keren prima de combinatie met Stallone Limbombe. Alleen de uitvoering liep tot twee keer toe mis.

"In ons hoofd zijn we gered, maar mathematisch nog niet", verkondigde Oostende-coach Adnan Custovic voor de match. Een instelling waar de Kustboys ook de wedstrijd mee betwistten. Verder dan wat afzwaaiers richting het doel van Sinan Bolat kwamen de geelhemden niet in de eerste helft.

De opvallendste Oostendenaar voor de pauze was Antonio Milic. De Kroatische verdediger zocht vorige week de confrontatie op met Anderlecht-aanvaller Lukasz Teodorczyk. Vanavond was Jelle Van Damme zijn slachtoffer. Christoph Dierick bluste het brandje zonder gele kaarten. De gelegenheidsaanvoerder ging kort erop toch in het boekje wegens spelbederf.

Pitroipa op de paal

Met de rust in zicht kwam de thuisploeg dicht bij de 1-0. Geoffry Hairemans vond Jonathan Pitroipa die van dichtbij op de paal knalde.

De Antwerpse zegedrang werd na de koffie nóg groter. Hairemans plaatste het leer naar de hoek, maar een sterk keepende William Dutoit stond pal. Aan de overzijde groeiden de gaten. Fernando Canesin kon aanleggen na mistasten van Dylan Batubinsika. Zijn schot zoefde naast.

Twee reuzenkansen voor KVO

De bezoekers hielden de deur achterin goed op slot en braken nog twee keer messcherp uit. Richairo Zivkovic en Canesin lieten wenkende kansen op de 0-1 liggen. Aan de overkant vond ook Antwerp de weg naar doel niet meer, waardoor Standard en KV Kortrijk kunnen profiteren.