Drie penalty's, vier goals in spektakelstuk tussen Club en Genk
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge

Club en Genk delen de punten

Club Brugge en Racing Genk hebben in het Jan Breydelstadion de punten gedeeld. In een spektakelstuk kregen we vlotte aanvallen en vooral drie strafschoppen te zien.

Racing Genk kon Club Brugge verrassen met een ruit op het middenveld. Zowel Seck, Wouters, Malinovskyi als Pozuelo kwamen aan de aftrap. Dat loonde ook vrijwel meteen. Nakamba moest met Malinovskyi en Pozuelo bij twee man tegelijk staan en dat is er eentje te veel. Pozuelo gaf mooi aan Karelis en die klopte Vermeer met een schuiver.

Club Brugge moest wat schuiven en Leko riep zijn beide spitsen, Wesley en Diaby, meermaals bij zich. Club kreeg zo iets meer grip op de wedstrijd en kreeg nog een cadeautje van de Limburgers toen Nastic Diaby haakte in de zestien. Duidelijker kan een penalty niet zijn.

Vanaken knalde de strafschop centraal voorbij Vukovic in doel. De 1-1 was meteen de ruststand na een toch aangename eerste helft. Beide teams gingen duidelijk voor de overwinning en de aanvallen volgden elkaar snel op.

Nog meer penaltydrama

Na de rust miste Wesley een dot van een kans, hij knalde van op twee meter over. Hoe hij dat voor elkaar kreeg, weten we nog steeds niet. Aan de overkant veroorzaakte Vanaken een strafschop. Karelis zette zich achter de bal, maar knalde schromelijk naast. Indien Philippe Clement haar had, hij had het allemaal uitgetrokken.

Na de gemiste penalty was het opnieuw aan de thuisploeg om te vieren. Colley tackelde de bal ongelukkig in de voeten van Vanaken en die pakte uit met een wereldknal los in het kruis. Afgezien van die penaltyfout speelde hij een uitstekende match.

Op het Brugse middenveld had Nakamba iets minder geluk. Hij kreeg geel bij een overduidelijke schwalbe in de eerste helft en beging na de rust handspel. Een nieuwe penalty dus. Malinovskyi miste deze niet en knalde de 2-2 tegen de touwen. Met het gelijkspel schiet niemand iets op, maar de neutrale toeschouwer ging meer dan tevreden naar huis.