Stadion: Le Canonnier
Waasland-Beveren ziet play-off 1 wegglippen na laat puntenverlies in Moeskroen
Yannick Lambrecht

Moeskroen 2-2 Waasland-Beveren

Waasland-Beveren leek te ontsnappen op Le Canonnier met een onverhoopte overwinning, maar het slotoffensief van Moeskroen was er teveel aan. Play-off 1 is met een zoveelste draw veraf.

Vermant voerde slechts één wissel door ten opzichte van de thuismatch tegen Club Brugge: hij liet Verburgh op de bank en koos met Mmaee voor meer aanvallende dreiging. Bij Moeskroen was het vooral uitkijken naar het debuut van trainer Frank Defays.

Gesel Awoniyi, redder Camacho

1-1 als ruststand, dat geeft toch een vertekend beeld. Het had namelijk evengoed 3-0 kunnen zijn. Moeskroen liet Waasland-Beveren aan de bal, maar deed dat opzettelijk om op de counter te kunnen uitbreken en was zo meerdere keren erg gevaarlijk.

Awoniyi kon Roef al vroeg passeren, maar Camacho stond er nog om zijn schot van de lijn te redden. In minuut 24 was het dan wel prijs: de Liverpool-huurling mocht op wandel door de Beverse defensie en legde af naar Rotario, die Les Hurlus met een plaatsbal knap en verdiend op voorsprong bracht.

De twee beste spelers op het veld bleven elkaar maar vinden: Awoniyi kon plots op doel afstormen, maar opnieuw Camacho stond klaar om hem in laatste instantie nog tegen te houden. De Waaslanders haalden kort nadien diep adem wanneer Roef bijna een grote flater beging.

Gouden Stier Thelin

Kort voor rust liet Bolingi de tweede goal liggen en hij zou zich dat nog fel beklagen. In de blessuretijd verstuurde Demir de laatste voorzet van de eerste helft en Thelin kopte via de lat zijn vijftiende doelpunt binnen: 1-1.

Droomrentree Vanzo volstaat niet

De rust bracht weinig verandering in het spelbeeld, tot Vermant een gouden wissel doorvoerde. Vanzo, die al maanden niet meer gespeeld had na een kruisbandblessure, stond amper een minuut op het veld en trapte Waasland-Beveren zowaar op voorsprong.

Moeskroen zat op hete kolen en gooide nog alles in de strijd. De Leeuwen hielden dat lang vol, maar niet tot het einde. In de absolute slotfase werd een goal van Godeau nog afgekeurd voor buitenspel, maar een minuutje later was de gelijkmaker van Amallah wel een feit. Een punt waar Waasland-Beveren bijzonder weinig mee opschiet. Aan de andere kant is Moeskroen met datzelfde punt zeker van het behoud.