antAntwerp
Datum: 11/03/2018 14:30
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Lotto Park
Antwerp ziet play-off 1-droom helemaal uiteenspatten tegen tien - en zelfs negen - van Anderlecht (rood na 2 minuten)
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht

Negen van Anderlecht winnen (2-1) tegen Antwerp

Ok, het had weinig uitgemaakt, want Standard won zijn match op Oostende ook. Maar lange tijd had Antwerp uitzicht op play-off 1 door de stand in die andere match. Maar quasi 90 minuten tegen 10 leverde hen... niks op. Zelfs tien minuten tegen negen niet.

Wat een transformatie. En dan spreken we niet over enkel Teodorczyk. 't Is lente en heel Anderlecht is beginnen herleven. Of had iemand een maand geleden een eurocent gegeven voor puntengewin van paars-wit als ze al na drie minuten op achterstand waren gekomen? Hein vertrekt maandag op teambuilding met zijn manschappen, maar de groep lijkt wel nu al de rangen gesloten te hebben.

Rood, maar voorafgaande fout...

Dendoncker ging na drie minuten aan de schouder van Limbombe hangen, die helemaal alleen op weg was naar doel. Terecht rood ja... Als de fase daarvoor geen al te duidelijke fout op Spajic geweest was, die een slag in het gezicht incasseerde. Als die fout gefloten was, was de fase erop logischerwijze niet gebeurd.

Maar zoals gezegd: Anderlecht liet deze keer de kopjes niet hangen en ging voluit met tien. Loopwonder Gerkens moest dan maar heel de rechterflank gaan doen en Saief aan de andere kant hetzelfde. Limbombe had wel de 0-1 moeten maken, maar dat was over het lijk van Spajic. En Sels hield nog pogingen van Owusu en Hairemans met kunst- en vliegwerk uit zijn kooi.

11 tegen 1 doelpogingen

En dan: Teo-time. Trebel gooide de bal naar de penaltypunt en daar was de Pool om zijn zesde binnen te knikken. Ongelooflijk toch wat er met die gast gebeurd is. Anderlecht had in heel die eerste helft een schot op doel en het werd een goal.

Antwerp had er 11 en kon er toch eentje van omzetten, ondanks eerst een prachtsave van Sels op de kopbal van Haroun. In de herneming gebruikte Limbombe slim het blok van Arslanagic en Spajic kon enkel nog toekijken hoe de flankaanvaller de bal hoog in doel jaste: 1-1.

Negen

De tweede helft zag niemand het kwantitatieve verschil tussen beide ploegen. Anderlecht hield de bal redelijk goed in de ploeg, maar kansen konden ze amper afdwingen. Maar de bezoekers ook niet. En met de stand in de andere wedstrijden steeg de nervositeit, want bij winst stonden ze gewoon in play-off 1.

Teodorczyk vroeg zelf zijn vervanging: kapotgewerkt. Ganvoula kwam in zijn plaats en toen Morioka een strafschop kreeg, eiste de Congolees de bal op. Iedereen met de handen voor de ogen, maar feilloos omgezet.

En wat een slotfase, want ook Trebel kreeg nog rood voor een overtreding op Limbombe. Heel Anderlecht op zijn achterste poten, maar het leek terecht. Maar de negen hielden de drie punten wel vast.