Competitie: Bundesliga
Speeldag: Speeldag 29
Zesde op rij: Bayern klaart de klus op dooie gemakje (ondanks megablunder)

Bayern München is kampioen na winst (1-4) op het veld van Augsburg

Het is uiteraard geen verrassing: Bayern München is voor de zesde keer op rij kampioen van Duitsland geworden. Op vijf speeldagen van het einde hebben ze een onoverbrugbare kloof met Schalke 04 na de winst tegen Augsburg.

Schalke komt later vandaag nog in actie, maar het gat van 20 punten kunnen ze niet meer slechten. Bayern begon met een vertimmerde ploeg waarbij onder andere Robert Lewandowski en Franck Ribéry rust kregen.

Na 18 minuten stonden ze zelfs op achterstand na een zware blunder van de ervaren verdediger Jérôme Boateng. Die dacht dat hij zeeën van tijd had, maar liet zich de bal afsnoepen door Süle, die makkelijk scoorde.

Geen feestje voor spelers

Maar Bayern is zo dominant dat ze zoiets in een mum van tijd kunnen rechtzetten. Nog voor de 40ste minuut stond het 1-2 na goals Tolisso en Rubio. De voet ging van het gaspedaal en ze speelden rustig uit, al had Augsburg wel nog enkele kansen. Robben maakte er nog 1-3 van en Wagner 1-4. Het feestje - voor de fans dan, want van Heynckes moeten de spelers maandag gewoon trainen - kon losbarsten.

Bayern heeft nu meer titels op rij dan eender welke club titels achter zijn naam heeft sinds de competitie hervormd werd naar de Bundesliga.