Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Stadio Olimpico
AS Roma schokt voetbalwereld en schakelt Barcelona oververdiend uit

AS Roma won met 3-0 van Barcelona en gaat door in de Champions League

AS Roma - met Radja Nainggolan in de basis - heeft zowat het onmogelijke gepresteerd. Na de 4-1 uit de heenmatch gaf niemand nog een duit voor de huid van de Romeinen. Die dachten daar wel anders over. En gelijk kregen ze! Wat een sensatie!

De wedstrijd was zes minuten oud of Dzeko ging achter een lange bal aan. De Bosniër kreeg er zijn voet nog tegen en het stond 1-0. De hoop bij de Romeinen steeg, want de rest van de eerste helft waren ze duidelijk de betere ploeg. Schick, Nainggolan en Dzeko verstuurden nog meer waarschuwingen.

Ter Stegen moest zich zelfs reppen om de kopbal van Dzeko in hoekschop te duwen. Bijna stond het 2-0 en Barça was duidelijk geschrokken, want on-Catalaans begonnen ze zelfs tijd te rekken. En het werd erger in de tweede helft...

Nainggolan lanceerde Dzeko en die werd neergehaald in de zestien door de ervaren Piqué, die er absoluut niet goed uit zag bij die fase. De Rossi zette de penalty om en dan werd het pas echt bibberen voor de bezoekers, want met nog één doelpunt ging Roma door. En er was nog meer dan een halfuur te spelen.

Messi zat absoluut niet in de wedstrijd en dat was te zien aan het (onbestaande) aanvalsspel van Barcelona. El Shaarawy had de 3-0 aan de voet, maar Ter Stegen pakte uit met een prachtsave. Uitstel van executie, want Manolas maakte er tien minuten voor tijd toch 3-0 van! Van een verrassing gesproken! De superlatieven gaan in Italië en de rest van de wereld niet van de lucht zijn.