Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Gent en Genk schieten geen sikkepit op met dramatische pot voetbal
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent

AA Gent en Racing Genk komen niet verder dan een saai gelijkspel

In de Gentse Ghelamco Arena lag een perfecte grasmat én hing uitstekend voetbalweer in de lucht, maar dat leidt niet altijd tot een mooie wedstrijd. Na een draak van een partij bleven de bordjes in evenwicht.

AA Gent en Racing Genk werden allebei wat gefnuikt door penalty's bij respectievelijk Standard en Charleroi en wilden het een en ander rechtzetten in de Gentse Ghelamco Arena. BIj de thuisploeg mocht Anders Christiansen voor het eerst sinds zijn debuut nog eens aan de aftrap komen. Verder stonden zowel Janga als Yaremchuk tussen de lijnen. Kalu zat zo op de bank.

Slaapverwekkende eerste helft

Zeggen dat het voetbal in de eerste helft niet van het hoogste niveau was, is het understatement van de dag. Vooral de thuisploeg grossierde in de slechte passes en ook Racing Genk was voorin te onmondig om daarvan te profiteren. Rusten deden we met 0-0 en heel wat spreekwoordelijk honger.

Dat er wissels zouden komen, was te denken. Bij Gent bleven Dejaegere en Janga binnen, die eerste leek wat last te ondervinden van een ingreep van Seck. Kalu en Andriasevic waren hun vervangers. Bij de bezoekers moest Uronen -vooraf twijfelachtig- al voor de rust naar de kant voor Maehle.

Na de rust kregen we nog steeds geen academisch voetbal te zien, maar er vielen tenminste al wat kansen te noteren. Zo kon Simon eens naar binnen snijden én trappen, en moest Nastic een goeie voorzet van Asare net naast de eigen kruising koppen.

Toch kansen, maar nog steeds geen goed voetbal

Maar de grootste kansen, die waren voor KRC Genk. Invaller Karelis werd door een uitstekende bal van Ndongala alleen voor Kalinic gezet, maar de Griek knalde op de Kroaat. In de rebound werd zijn schot afgeblokt. Op de corner daarna kreeg Seck de bal tussen de benen van Asare, maar niet voorbij Kalinic.

Het bleef zo tenminste een spannende en nerveuze bedoening in Gent. Andrijasevic kreeg van de bleke Christiansen dan toch één goeie bal en knalde van dichtbij op Vukovic. De wedstrijd ging nog wat slechte passen later eindelijk naar het einde toe. Gent en Genk schieten zo geen van beide iets op, maar hadden ook niet meer verdiend. Aan het einde hield uitblinker Kalinic een doorgebroken Pozuelo nog van de winning goal.