Wie anders? Teddy Chevalier houdt met zijn 21e van het seizoen Kortrijk in strijd om groepswinst
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Kortrijk

KV Kortrijk wint van Lierse na 90 minuten kolkend voetbal

KV Kortrijk en Lierse streden in het Guldensporenstadion met open vizier tegen elkaar. Vooral de thuisploeg wist dat het moest winnen om de groep spannend te houden én de derby van volgende week tegen Zulte Waregem echt te laten leven. En dat leverde een spannende strijd op.

• Kortrijk moest winnen tegen bevrijd Lierse
  • Binst zorgt voor vroege voorsprong, Stojanovic maakt meteen gelijk
  • Kortrijk mist heel wat kansen, Chevalier houdt met zijn 21e van het seizoen de groep spannend

Glen De Boeck was deze week niet helemaal te spreken over zijn spelers die klaagden over vermoeidheid. De oefenmeester stelde ook zijn ploeg wat bij, onder meer Bruzzese, Verboom en Makarenko verdwenen uit de ploeg.

Binst en Stojanovic

Zulte Waregem won in de vooravond bij Moeskroen en zette zo nog wat extra druk op de ketel van de Kerels. Enkel bij winst zou de derby van volgende week écht interessant blijven met oog op groepswinst. Lierse kon zijn hartje dan weer ophalen: er werd deze week een overnemer gevonden en dus mag de club op hoop leven dat het ook volgend seizoen in 1B kan en mag spelen.

De Kerels trokken meteen ten strijd met fris combinatievoetbal en dat leverde ook de nodige kansen op. De Smet viseerde al in minuut 1 de lat in een leuke openingsfase, waarin ook Perbet een paar keer dicht bij een doelpunt kwam.

Dat viel echter na een kwartiertje aan de overkant: Binst kon een voorzet van Yagan helemaal vrij inkoppen voorbij Kaminski. Het antwoord bleef echter niet uit, want drie minuten later zorgde Stojanovic van dichtbij al voor de gelijkmaker na een aflegger van De Smet met het hoofd.

Fans met sfeer, onvermijdelijke Teddy

Terwijl de bezoekende fans alweer voor de sfeer zorgden (lees het HIER gerust nog een keertje na), kregen de Kortrijkzanen doorheen de wedstrijd de nodige kansen om de wedstrijd snel in een beslissende plooi te leggen. Toch bleef het altijd opletten, want Yagan mikte een opgelegde kopbal net naast en Kaminski moest Binst van de 1-2 houden met een prima redding.

Pas vijf minuten voor tijd was het dan toch prijs dankzij wie anders dan Teddy Chevalier. Met zijn 21e van het seizoen blijft hij twee eenheden voorsprong houden op Hamdi Harbaoui en - belangrijker nog - houdt hij de spanning ook in de groep. Volgende week ontvangt Kortrijk Zulte Waregem in de derby en kan het tot op een puntje komen.