ausAustralië
Antoine Griezmann (pen) 58'
1-0
1-1
62' Mile Jedinak (pen)
2-1
Datum: 16/06/2018 12:00
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Kazan Arena
Twee strafschoppen zijn hoogtepunt in zoutloze opener tussen Frankrijk en Australië, flits van Pogba maakt het verschil
Diederik Geypen

Frankrijk klopt Australië in makke partij

De opener van deze drukke zaterdag heeft de verwachtingen niet kunnen inlossen. In een weinig inspirerende partij tussen Frankrijk en Australië lag het tempo veel te laag. Eén klasseflits na rust volstond uiteindelijk voor het verschil.

De topper tussen Portugal en Spanje zorgde vrijdagavond 90 minuten lang spektakel op. Dat konden we van de eerste 45 minuten tussen Frankrijk en Australië niet zeggen. Een kansarme eerste periode leverde nauwelijks wat op.

Les Blues begonnen nochtans met veel goede wil. Kylian Mbappé en Antoine Griezmann konden Mathew Ryan een eerste keer onder vuur nemen. De blauwhemden trokken vervolgens hun goeie start niet door.

Eén keer Lloris

Ook Australië liet nauwelijks iets zien. De Aussies hadden kennelijk moeite met het ritme en konden geen enkele counter goed uitspelen. Eén keer dreigden de troepen van Bert Van Marwijk. Een vrijschop van Aaron Mooy belandde via een Frans hoofd ei zo na in doel. Hugo Lloris reageerde attent.

Meer konden we over deze eerste helft niet kwijt. Als een kapotte Telstar 18 een vermelding waard is in dit verslag, weet u het wel.

Strafschop aan beide kanten

In de tweede periode kregen we wel goals te zien. De VAR deed zijn werk en hielp Andrés Cunha een handje. De scheidsrechter zag een penaltyfout van Josh Risdon op Griezmann namelijk niet. De Atlético-aanvaller nam zijn verantwoordelijkheid: 1-0.

Aan de overzijde had Cuncha de videoref niet nodig toen bij Samuel Umtiti het licht uitging. De Fransman beroerde het leer overduidelijk met de hand. Aanvoerder Mile Jedinak stuurde Lloris de foute kant uit voor de gelijkmaker.

Een tik waar de Fransen lange tijd niet van herstelden, tot één versnelling volstond voor de winnende 2-1. Paul Pogba scoorde via de onderkant van de lat. Ryan gebaarde nog van krommenaas, maar de doellijntechnologie gaf uitsluitsel.