Datum: 25/06/2018 16:00
Competitie: WK
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Volgograd Arena

Opnieuw een goal in blessuretijd: Saoedi-Arabië zorgt voor grote (en compleet overbodige) stunt tegen lamlendig Egypte

Kevin Vanbuggenhout Alexandre Fiammetti
Kevin Vanbuggenhout en Alexandre Fiammetti

Hadden we een langgerekte geeuw verwacht? Misschien. Maar Egypte en Saoedi-Arabië wilden natuurlijk wel met opgeheven hoofd het WK verlaten. Alhoewel ...

Saoedi-Arabië heeft misschien nog minder kwaliteit dan Egypte, maar beide landen waren wel al meer dan terecht uitgeschakeld tegen het sterkere Rusland en Uruguay.

Onderling mochten ze uitmaken wie laatste zou worden. De Egyptenaren hadden in een overbodige match het doelsaldo aan hun zijde staan en kwamen ook op voorsprong halfweg de eerste helft via Mo Salah. Na een slechte inspeelpass bij de Saudi's was Salah als eerste bij een lange bal van Abdalla. Met een mooi lobje vloerde de ster van Liverpool de onnodig uitgekomen Al Mosailem.

De enige speler die ietwat boven het mijnenveld van de middelmatigheid uitstak, had zo zijn WK toch wat opgefleurd. Zijn teamgenoten hadden er echter niet al te veel zin in en bleven maar voort tsjokken op het veld, wachtende op tegendoelpunten. Salman mocht vrij aanleggen van in de zestien. Hegazi stond een gelijkmaker in de weg.

De tegendoelpunten kwamen er toch. Vlak voor rust was er de 1-1 vanop de stip dankzij Al Faraj, nadat de 45-jarige Egyptische goalie El-Hadary enkele minuten daarvoor al een elfmeter erg knap had gered. De discussie tussen scheidsrechter en VAR bleef naar aanleiding van de tweede strafschop had eindeloos geduurd. Bij het bekijken van de beelden bleef de ref bij zijn beslissing en daar maakte Al Faraj ditmaal wel gebruik van.

Ook in de tweede helft hadden de Egyptenaren er geen zin in en kwam de betere barcirculatie voor de Saudi's. Salem werd op de knie getikt, maar scheidsrechter en VAR vonden een derde strafschop voor dezelfde ploeg toch wel teveel van het goede. Ze hadden hun handen meer dan vol met de strafschopgevallen.

Er was een glansrol weggelegd voor El-Hadary in zijn recordmatch. De Egyptische doelmannen was nog paraat op enkele kopballen. In het absolute slot kregen de twee teams dan toch wat ze verdienden. De ultieme climax volgde immers in minuut 95: Al Dawsari trapte de 2-1 in de linkerbenedenhoek. Beide landen mogen inpakken en wegwezen.