Keizerlijke Roef frustreert Standard, Carcela valt in en pakt rood
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Beveren

Davy Roef was de man van de match op de Freethiel

Op de Freethiel heeft een magistrale Davy Roef nogmaals zijn kunnen getoond. Standard had het overwicht én de kansen, maar steevast stond de huurling van Anderlecht in de weg.

Neen, verdedigend stond het in de eerste helft niet goed bij Waasland-Beveren. Intercepties werden gemist, duels verloren en passes gingen de mist in. Vooral Tobias Salquist was in dat departement bij de schuldigen. Toch kreeg een ongewijzigd Standard de bal niet in doel. Dat lag vooral aan een zekere Davy Roef.

De doelman, nog steeds eigendom van Anderlecht, frustreerde de Rouches mateloos en ranselde bal na bal uit zijn doelvlak. Zo gaf hij zijn ploegmaats, waarbij er met Forte, Vanzo, Threlkeld en Boljevic vier wijzigingen waren ten opzichte van vorige week, tijd om in de match te komen.

Emond zagen we in deze wedstrijd welgeteld twee keer, de ene keer bracht Roef redding, de tweede keer was het Threlkeld die de bal in hoekschop duwde. En Waasland-Beveren? Dat was blij dat het met 0-0 de rust haalde, maar had in de tweede helft ook kansen om te scoren. Ampomah miste een dot van een kans op aangeven van de opnieuw sterke Boljevic.

Rood Carcela

Het werd helemaal een frustrerende avond voor Standard toen Carcela bij een veelbelovende counter diezelfde Boljevic langs achteren aantrapte. Vaak zie je hier geel voor, maar we kunnen Van Driessche begrijpen dat hij de rode kaart bovenhaalde. Het was niet zomaar de aanval afbreken, maar een echte trap. Ook de VAR werd geconsulteerd, maar greep niet in. Carcela droop af en het bleef bij 0-0. Alweer op strijdlust bij Waasland-Beveren.