Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Guldensporenstadion
KV Kortrijk in zak en as na dominante partij tegen KV Oostende, prachtgoal maakt het verschil

KV Kortrijk in zak en as na dominante partij tegen KV Oostende, prachtgoal Bjelica

Het heeft het nodige bloed, zweet en tranen gekost, maar KV Oostende heeft zich tot winnaar gekroond in de West-Vlaamse derby bij KV Kortrijk. De thuisploeg belegerde het bezoekende doel, maar kon maar 45 seconden genieten van zijn gelijkmaker. De Kerels in zak en as, Verheyen naar 6 op 12 met KVO.

• Kortrijk én Oostende met nieuwe doelman aan de aftrap
  • Milovic zorgt voor snelle voorsprong Kustboys, Kortrijk drukt door zonder goals aan pauze
  • Stojanovic na 80 minuten zwoegen met de gelijkmaker, Bjelica minuutje later met 1-2

Glen De Boeck wilde na een 1 op 9 tegen drie moeilijke tegenstanders in eigen huis tegen KV Oostende maar wat graag zijn eerste driepunter binnenhalen. Nodig ook naar eigen zeggen om in rustig vaarwater te blijven.

Snelle voorsprong Milovic

Na de 3-0 nederlaag van de Kerels bij Club Brugge werden Golubovic en Chevalier de slachtoffers, zij moesten op de bank plaatsnemen ten voordele van Rolland en Stojanovic. In doel moest Bruzzese de geblesseerde Kaminski vervangen.

Ook bij de Kustboys een nieuwe doelman met Fabrice Ondoa, die de komende matchen Dutoit uit doel houdt. Hij pakte in de openingsfase meteen uit met een paar katachtige sprongen en soms wat gek uitverdedigen, maar werd niet al te hard op de proef gesteld. Voorin verving Rajsel de ondermaatse Zivkovic.

Kortrijk komt opzetten, maar ...

De bezoekers namen de match van meet af aan in han dat resulteerde al na tien minuten in een voorsprong. De derde hoekschop was in twee tijden de goede: Milovic kon de rebound voorbij Bruzzese werken.

Het was wel het sein voor de Kustboys om in te zakken, want de Kerels werden nadien baas. Veel meer dan een - enig mooie - schicht van Stojanovic op de dwarsligger leverde dat voor de koffie wel niet op. De voorzetten waren te slordig om verder van echte kansen te spreken.

Wachten op al te gekke slotfase

Na de pauze kwamen er wel nog meer schoten van onder meer Ouali en Van Der Bruggen, maar de efficiëntie bleef het heikele punt bij de Kerels. Echte wereldsaves moest Ondoa lange tijd niet doen, al was het heet standje na heet standje voor zijn doelmond. Mboyo vond de paal nog op zijn weg, na 80 minuten zwoegen zorgde Stojanovic dan toch voor de oververdiende gelijkmaker.

Om 45 seconden later ... de bal opnieuw uit de eigen kooi te moeten halen, want Bjelica verschalkte Bruzzese met een gemeten afstandslob en zette de Kustboys meteen opnieuw op voorsprong. De Kerels bleven proberen, Ouali trapte nog op de kruising en de 2-2 hing continu in de lucht, maar viel niet. Verheyen zo naar 6 op 12, Kortrijk blijft met lege handen achter in eigen huis.