2-1
Pascal Groß (pen) 44'
3-1
3-2
90+5' Paul Pogba (pen)
Datum: 19/08/2018 17:00
Competitie: Premier League
Speeldag: Speeldag 2
? Manchester United pijnlijk ten onder ondanks goal Lukaku
Sander De Graeve

Manchester United roemloos ten onder in Brighton

Manchester United heeft er een slechte middag opzitten in Brighton. Het moest al met een 3-1 stand de rust in en kon dat nooit te boven komen.

Op twee minuten tijd tikten Murray en Duffy Manchester United richting een 2-0 achterstand. Op het halfuur had de grootste club van Engeland dus al het één en ander recht te zetten. Bailly, Lindelöf en Pogba waren dramatisch.

Lukaku zette het nog een beetje recht door een afgeweken bal achterwaarts tegen de touwen te koppen. Daarna sloeg Brighton echter meteen terug met een goal van Gross. In een krasselende tweede helft lokte Fellaini een penalty uit en zette Pogba nog een eerredder op het bord. Toen was het echter al de 95ste minuut en was het kalf verdronken.

Bekijk hieronder het doelpunt van Lukaku. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Dan verging het Manchester City heel wat beter tegen Huddersfield Town. Aguero (2x) en Jesus deden in tien minuten de boeken al dicht voor de bezoekers. Stankovic zorgde voor de koffie al voor een eerredder, meteen na de pauze was het aan David Silva om in zijn 250e wedstrijd in de Premier League uit te pakken met een geniale vrije trap.

Agüero zorgde dan weer voor een hattrick, meteen al zijn negende in de Premier League. Enkel Alan Shearer (11) scoorde er ooit meer.

Christian Kabasele won dan weer met Watford bij Burnley met 1-3. De Rode Duivel speelde de hele wedstrijd. Gray, Hughes en Deeney scoorden voor Watford.

19/08/2018 14:30Burnley - Watford1-3
19/08/2018 14:30Manchester City - Huddersfield Town6-1
19/08/2018 17:00Brighton - Manchester United3-2