KRC Genk en Bröndby zorgen voor knotsgek doelpuntenfestival
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk

Racing Genk wint knotsgekke wedstrijd tegen Bröndby

Racing Genk heeft een mooie uitgangspositie verworven tegen Bröndby in een knotsgekke wedstrijd. De Limburgers gaven aanvankelijk een 2-0 voorsprong uit handen, maar wisten uiteindelijk nog met 5-2 te winnen.

‘Fight for glory and pride and blue-white’ stond het op gigantische spandoek dat de Genkse supporters ontrolden bij de aftrap. Maar het was toch het bezoekersvak dat alle aandacht naar zich toe trok. Allemaal in het geel en wat een Bengaals vuur zij ontstaken. Uefa zal dit zeker in haar rapport opnemen.

Het leek wel alsof het vuur overgeslagen was op de Deense voetballers want het openingskwartier was voor Bröndby, met enkele prima mogelijkheden. Mukhtar kreeg veel te veel tijd om aan te leggen, hij versloeg Vukovic, maar de bal strandde op de lat.

Diezelfde Mukhtar mikte kort daarna van dichtbij op de vuisten van Vukovic. Het liep lange tijd niet voor Genk, de laatste pass wilde maar niet lukken.

Op die momenten is efficiëntie belangrijk en dat waren de Smurfen nu wel. De eerste echte kans ging binnen. Samatta kopte de bal wel heel erg goed binnen na een vrijschop van Malinovskyi.

Op slag van rust beging een Bröndby-speler handspel en wees ref Treimanis naar de stip. Trossard trapte vol vertrouwen de perfecte strafschop. Een mooie 2-0 aan de rust.

De start van de tweede periode was doldwaas. Genk gaf zijn uitstekende uitgangspositie na de pauze in amper 6 minuten volledig weg. Hermannsson en Wilczek maakten er in minuut 47 en 51 2-2 van. Hier zal Clement van balen.

Gelukkig verkeert Samatta in vorm. Hij maakte 4 minuten later zijn tweede van de avond, opnieuw met het hoofd en met nog 10 minuten te gaan legde hij zijn derde van de partij tegen de touwen. De makkelijkste want hij stond op de juiste plek nadat Pozuelo op de vuisten van de Deense doelman knalde. (4-2)

Trossard maakte het helemaal af met in de blessuretijd nadat hij met een prima bal van Paintsil alleen voor de doelman verscheen. Genk heeft met 5-2 een heel mooie uitgangspositie, enkel jammer van de 2 tegendoelpunten.