Datum: 30/08/2018 20:30
Competitie: Europa League
Speeldag: Vierde voorronde (Terug)
Stadion: Brondby Stadion
Alwéér een doelpuntenkermis: Genk overleeft drie voorrondes en maakt zich op voor de poulefase van de Europa League
Diederik Geypen

KRC Genk voorbij Brøndby IF richting de poules van de Europa League

KRC Genk maakt zich opnieuw op voor Europees voetbal tot aan de winterstop. Na Fola Esch en Lech Poznan in de eerdere voorrondes ging ook Brøndby op overtuigende wijze voor de bijl.

Derde in Europa voor Malinovskyi

KRC Genk wilde de eerste 20 minuten zonder averij doorkomen. Dat lukte zonder problemen, want op het kwartier hing de 0-1 tegen de touwen. Malinovskyi kreeg tijd om met zijn linker uit te halen. In België weten we dat vervolgens heel vaak de touwen trillen. Doelman Schwäbe had zijn huiswerk niet gemaakt en verkeek zich op het schot van de Oekraïner.

Brøndby moest even bekomen van die tik en stak pas op het halfuur de neus aan het venster. Larsson zette twee keer goed voor. Wilczek en Vigen schoten rakelings naast.

Twee goals op twee minuten

Tegen een club die in topvorm verkeert, moet je deze kansen afmaken. Een minuut later hing de 0-2 in het net. Trossard bediende Ndongala die staalhard binnenschoot. De Limburgers op rozen.

De Denen moesten nu zes keer scoren, en reageerden twee minuten later. Wilczek liet zijn torinstinct zien en schoot in de draai raak.

Brøndby kwam snedig uit de kleedkamer. Druk die beloond werd met de gelijkmaker. Aanvoerder Larsson schoof de 2-2 kurkdroog voorbij Vukovic.

Genk was weer wakker. Pozuelo en invaller Paintsil kwamen dicht bij de 2-3. Die kwam uiteindelijk op naam van Dewaest. De herboren centrumverdediger buffelde volledig losgelaten het leer tegen het net.

Nummer 9 voor Samatta

Bij de thuisploeg raakte men de tel stilaan kwijt. Zeker toen Samatta met zijn negende van het seizoen de 2-4-eindstand vastlegde.

Met overtuigende 9-4-cijfers (5-2 en 4-2 in de return) verzekerde Genk zich van een plaats in de poules van de Europa League. Vrijdag om 13 uur worden de tegenstanders bekend gemaakt.