Datum: 02/09/2018 20:00
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Guldensporenstadion

Genk is leidersplaats kwijt in Kortrijk na flauwe eerste helft ... en gekste 45 minuten van het voetbalseizoen

Een doldwaze zondagavond in twee bedrijven, dat kregen we te zien in KV Kortrijk - Racing Genk. De kansen wisselden continu en uiteindelijk was misschien wel niemand tevreden met het gelijkspel na een spektakelstuk.

• Genk wilde opnieuw co-leider worden, Kortrijk weg naar boven verderzetten
  • Eerste helft maat voor niets
  • Heel ander verhaal na de koffie: VAR, gemiste strafschop, uitsluiting en zes doelpunten
  • Wisselende kansen, billijk gelijkspel ... en niemand tevreden?

KRC Genk swingde de voorbije weken zowel in Europa als in de vaderlandse competitie en dus wilde Philippe Clement dat ook doen in het Guldensporenstadion van Kortrijk, al had hij vooraf wel aangegeven dat de kern van de Kerels sterk genoeg is om mee te spelen voor play-off 1.

'Amper' twee wissels bij de Smurfen: Paintsil en Aidoo kwamen in de ploeg voor Ndongala en Dewaest. Glen De Boeck stuurde ook twee keer bij: Rolland en Kanu stonden in de basis en kregen de voorkeur op Stojanovic en Azouni.

Groot verschil tussen eerste en tweede helft ...

Van swingend voetbal was - ondanks twee aanvallend ingestelde teams tussen de lijnen - in de eerste helft niks te merken. Evenwichtig, mak en zonder kansen die naam waardig: we slaan de eerste 45 minuten dus gewoon over. Al is het maar omdat we na de pauze wél alles kregen waar we om vroegen.

Heerlijke acties - Malinovskyi en Trossard vonden hun draai wél na de koffie en deden een paar prachtige dingen. Spanning en emotie te over - zo kwam de VAR een keertje tussen om de bezoekers een strafschop te geven, al werd die door Samatta slecht ingetrapt op Bruzzese.

En ook doelpunten te over. Genk opende de rekening via Malinovskyi, al was het vooral een Kortrijkzaans been dat Bruzzese helemaal op het verkeerde been zette. En toen de tien dolle minuten, waarbij eerst Mboyo na een corner, dan Aidoo na een vrije trap en de ingevallen Ouali met een pegel via de lat naar 2-2.

De vlam helemaal in de pijp, want beide ploegen wilden erg graag winnen. Bruzzese leek met de gestopte elfmeter de held te gaan worden van Kortrijk, dan scoorde Mboyo zijn tweede van de avond tegen zijn ex-ploeg met een heerlijke knal ... en nog was het niet gedaan, want de 3-3 viel ook nog via Trossard. Iedereen blij en niemand blij met de puntendeling?