Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Stade Edmond Leburton
Druk op Pearson blijft toenemen, crisis compleet bij zieltogend OHL

Tubeke pakt eerste zege tegen zwak OHL

Hoe lang kan Pearson nog aanblijven bij OHL? Zijn ploeg ging na een rampzalige aanvangsfase roemloos de boot in bij Tubeke. In het slot werd het nog spannend, maar Tubeke hield de overwinning vast. Voor de Waals-Brabanders de eerste driepunter in acht maanden.

Amper een minuutje bleef de brilscore op het bord. Leuvens balverlies werd meteen afgestraft. Naah gaf mee met Vidémont die van in de zestien raak trapte. Die vroege achterstand was exact wat OHL niet nodig had. De angstige bezoekers stonden op wankele benen en een afstraffing dreigde. Lippini rukte op en leverde de perfecte voorzet af. De vrijstaande Henry kopte op de lat.

De 2-0 kon echter niet langer uitblijven. Nemane kwam door op zijn rechterflank. Henry benutte diens lage voorzet van kortbij. De snelle Nemane toonde zich op zijn rechterflank een echte gesel voor de OHL-defensie. De huurling van Manchester City was bij momenten ongrijpbaar.

Bij de Leuvenaars daarentegen was het een zootje. Veel te onrustig in balbezit, geen vertrouwen en ook constant de lange bal hanteren. Via het middenveld voetballen is blijkbaar verboden in Leuven. Voor een volgend moment van animo was het wel wachten tot op slag van rust. Aguemon pakte in het strafschopgebied van Tubeke dan toch eens uit met een leuke dribbel. Nirisarike gooide zich in de baan van het schot.

Het sein voor Tubeke op nog eens te counteren via wie anders dan Nemane. Hij dwong Thamsatchanan met een laag gekruist schot nog tot een redding. De ingevallen Schuermans was kort na de hervatting wel dicht bij de aansluitingstreffer. De verdediger kon koppen op hoekschop. Doelpuntenmaker Vidémont speelde nog eens voor reddende engel bij de thuisploeg en kopte weg op de lijn.

Henry werkte zich aan de overkant voorbij zijn tegenstander en leverde ook een goede voorzet af. De opgerukte Schuster miste zijn timing en trapte naast de bal. Een kleine twintig minuten voor tijd moest er zich nog eens een doelman onderscheiden. Defourny zweefde de fraaie uithaal van Persoons heerlijk in hoekschop.

Er volgde ook nog een bizar moment: een drietal Tubeekse spelers zegen neer, maar de thuisploeg had eerst zelf verder gespeeld. Kerrouche trapte de aansluitingstreffer tegen de netten. Zo werd het zowaar even spannend, maar Garlito had een knap slotakkoord in petto en Duplus pakte nog een tweede keer geel.