Stadion: Le Canonnier
Nieuwbakken coach Storck debuteert in stijl: Moeskroen veegt de nul van de tabellen, Kortrijk blijft op de sukkel
Clint Vens

Moeskroen pakt zijn eerste punten van het seizoen tegen een zwak Kortrijk

De kop is eraf voor Moeskroen. Nieuwbakken Moeskroen-coach Bernd Storck debuteert met een zege en of het een belangrijke is. De eerste overwinning en punten van het seizoen voor 'les Hurlus'. Kortrijk blijft op de sukkel en moet zich dringend gaan bezinnen na een schamele 5 op 21.

Een slap begin van de wedstrijd waarin Kortrijk wel het meest het initiatief nam en de bal opeiste. Vooral Mboyo was alomtegenwoordig maar de Kortrijkzanen misten wat finesse in de eindfase. Weinig doelgevaar in de eerste helft. Moeskroen liet een eerste kansje noteren via een kopbal van Pierrot.

Mohamed opent de rekening

Halfweg de eerste helft legde Mboyo de bal klaar met het hoofd voor Ezekiel, maar die kwam net te laat. Die laatste had trouwens een vette kluif aan Moeskroen-verdediger Boya, die zijn visitekaartje afgaf. Het niveau van Kortrijk en de wedstrijd zakte zienderogen naarmate de eerste helft vorderde. De eerste helft leek scoreloos te eindigen tot Hines-Ike Olinga onbesuisd onderuit haalde net binnen de zestien, penalty. Mohammed pakte het cadeautje uit en zorgde voor de eerste thuisgoal dit seizoen: Moeskroen ging met 1-0 de rust in.

Zelfde spelbeeld na rust

Kortrijk moest in de tweede helft uit een ander vaatje tappen, maar het was Moeskroen die de eerste (dikke) kans liet noteren via Pierrot. De 23-jarige Haïtiaan besloot oog in oog met Kaminski pal op de keeper. Ook aan de overkant stond er een betrouwbaar sluitstuk tussen de palen. Butez kwam twee keer goed uit op de doorgebroken Mboyo en Ouali.

Kagelmacher kopt in de absolute slotfase nog op de lat na een klein slotoffensief van de bezoekers, maar al bij al was het veel te weinig wat Kortrijk vanmiddag bracht op Le Cannonier. Zo blijven de West-Vlamingen op de sukkel, Moeskroen heeft na zeven speeldagen eindelijk zijn eerste punten binnen. Het gewenste schokeffect met de aanstelling van Bernd Storck als nieuwe coach lijkt dus te werken.