Datum: 20/09/2018 18:55
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Bezoek aan groepsfavoriet Sevilla wordt een marteling, Standard na rust helemaal overlopen
Diederik Geypen

Standard gaat zwaar ten onder bij Sevilla

Standard is met een valse noot aan zijn Europa League-parcours begonnen. Het bezoek aan de favoriet van groep J Sevilla werd een marteling voor de Rouches.

2 keer geel in 3 minuten

Wat een opener in het Estadio Ramón Sánchez-Pizjuán. Na 3 minuten stonden beide ploegen al één keer op de bon. Amadou en Djenepo vlogen er iets te fel in naar de zin van scheidsrechter Mažeika. De Litouwer zou deze match nog zes keer de kaarten bovenhalen.

We kregen snel een doelpunt te zien, jammer genoeg aan de kant van de thuisploeg. Ever Banega liet Ochoa met een scherp aangesneden vrije trap geen schijn van kans.

Luikse hoop keldert snel

De Rouches bleven niet bij de pakken zitten. Vooral Djenepo en Carcela leefden zich voorin uit. In minuut 39 hadden de bezoekers het geluk aan hun zijde. Luyindama duwde de bal met de nodige meeval tot bij Djenepo, die koelbloedig gelijkmaakte.

De Luikse vreugde was van korte duur. Twee minuten later krulde Vazquez op magistrale wijze de bal via de paal tegen de touwen. Rusten met 2-1, een mentale mokerslag voor Preud'homme zijn manschappen.

Walk-over na rust

Het tweede bedrijf was amper 4 minuten ver, toen de 3-1 al op het scorebord sprong. Ben Yedder verraste het duo Luyindama-Laifis en tikte binnen.

De tweede periode werd een afstraffing voor de Luikenaars. Door slordig balverlies van Marin maakte Ben Yedder zijn tweede van de avond, net als Ever Banega. Mažeika legde het leer na een voetfout van Vanheusden op de stip. Een koud kunstje voor de 30-jarige Argentijn.

Standard kwam er nog één keer gevaarlijk uit via Lestienne. De invaller kreeg na een licht contact in de zestien geen strafschop.

Een zware 5-1-nederlaag voor Standard, dat in principe zijn moeilijkste groepsduel achter de rug heeft. In de andere match van de groep won Krasnodar bij Ahiksar. Zondag wacht de Clasico op het veld van Anderlecht.