Stadion: Freethiel
Twee circusgoals, twee rode kaarten, maar vooral weinig voetbal in Waasland-Beveren - Charleroi
Sander De Graeve

Waasland-Beveren en Charleroi hielden elkaar in evenwicht

Waasland-Beveren en Charleroi hebben op de Freethiel 1-1 gelijkgespeeld. Het werd een match vol incidenten, maar vooral ook zonder goed voetbal.

Van Waasland-Beveren - Charleroi hadden we niet meteen een hoogvlieger verwacht, maar toch vertrek je thuis steeds met hoop. Al snel bleek dat die ongegrond was. Charleroi was in de eerste helft nog de minst slechte van de twee teams in crisis. De thuisploeg bakte er werkelijk niks van.

Het doelpunt van Charleroi kwam er ook op de enige manier waarop er in deze wedstrijd gescoord zou worden, met een flinke dosis geluk. Zowel Osimhen als zijn rechtstreekse bewaker liepen voorbij de bal en de aanvaller van Charleroi vond er niet beter op dan de bal uit stilstand naar doel te hakken. Roef was verrast en Charleroi stond op voorsprong.

Waasland-Beveren kreeg niets voor elkaar in die eerste helft en we gingen dan ook de rust in bij een 0-1 tussenstand. Na de koffie trok de thuisploeg dan toch het laken naar zich toe, maar dat gebeurde pas na de rode kaart voor Marco Ilaimaharitra. De VAR bekeek de beelden, maar de rode kaart bleef staan.

Ampomah scoorde meteen daarna, met uiteraard ook een flinke dosis geluk. Een zondagsschot vloog over Penneteau in de verste kruising. Daarna bleef de thuisploeg druk zetten, maar nam het ook onnodige risico's achterin. Charleroi kon zelfs met tien gevaarlijke counters opzetten.

Snelste rood ooit in België?

De invalbeurt van Perbet was nog het meest opmerkelijke. Hij viel in, en raakte volgens ons geen bal vooraleer hij na een slaande beweging alweer van het veld gestuurd werd. Het bleef uiteindelijk 1-1 en daar schiet geen van beide teams iets mee op.