Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Wereldgoal Emond en ultieme treffer Laifis knallen Standard voorbij Krasnodar
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Luik

Standard won in het absolute slot van Krasnodar

In eigen huis heeft een vertimmerd Standard in het absolute slot een overwinning tegen groepsleider Krasnodar in de wacht gesleept. De Rouches begonnen dramatisch, maar een wereldgoal van Emond én een late treffer van Laifis zorgden nog voor de overwinning.

"Ik zal voor de minst slechte oplossing moeten kiezen", aldus Preud'homme gisteren op zijn persconferentie. De oefenmeester van de Rouches kreeg immers af te rekenen met heel wat blessures, ook man in vorm Djenepo was niet helemaal okselfris.

Ongelooflijke missers

De oplossing bleek Collins Fai een rijtje hoger zetten op de linksbuiten en ook Emond wat meer naar rechts laten uitvallen. Standard legde, alle goeie wil ten spijt, een draak van een eerste helft op de mat. Krasnodar was in alle opzichten beter en enkel door enkele onbegrijpelijke missers bleef de ruststand beperkt tot 0-1. Het was Ari die van dichtbij de bal voorbij Ochoa tikte.

Bij Krasnodar was vooral het middenveld indrukwekkend, met Gazinskiy -de eerste doelpuntenmaker van het afgelopen WK- en Pereyra als absolute uitblinkers. Ook Wanderson (ex-Standard, ex-Beerschot en ex-Lierse) deed het niet onaardig. Michel Preud'homme mocht zo met nog wat kopzorgen naar binnen.

Standard kwam sterk uit de kleedkamer en begon aan de tweede helft met Djenepo in plaats van Agbo. De gelijkmaker kwam evenwel uit de lucht vallen. Emond nam een bal van erg ver op de slof en verraste de bezoekende doel met een wereldgoal.

LAIFIS

Daarna ging het wat meer gelijk op en frustreerde Djenepo nog al z'n ploegmaats door in een tegenaanval voor eigen succes te gaan. Invaller Lestienne mikte nog op de doelman, maar hét moment van Standard kwam in de 93e minuut. Laifis kopte staalhard voorbij de doelman en Standard komt zo samen met Krasnodar en Sevilla aan kop.