lomLommel SK
wesWesterlo
0-1
76' Nicolas Rommens (pen)

Westerlo wint van Lommel nadat elke ploeg een strafschop kreeg

Westerlo heeft eindelijk nog eens kunnen winnen. De ploeg van trainer Bob Peeters versloeg Lommel met het kleinste verschil. Een penaltydoelpunt van Rommens volstond voor de drie punten.

Beide coaches brachten drie nieuwe spelers in het elftal. Voor de thuisploeg begonnen Vermijl, De Wilde en Brebels in de basis. Claes, Azevedo en Santermans moesten het stellen met een plaats op de bank.

Ook bij de bezoekers stonden Soumah, Janssens en Alessandro niet in de basiself. Wel Ghandri, Buyl en Corstjens kregen de kans van trainer Bob Peeters.

Lommel het gevaarlijkst

De beginfase was voor Westerlo, maar echt gevaarlijk was het allemaal niet. Aan de overkant was er wel gevaar, maar Vermijl en Valcke lieten de kansen onbenut. Corners kreeg Westerlo dan weer genoeg, maar geen enkele was echt gevaarlijk. Op slag van rust was de grootste kans voor de bezoekers, maar het schot van Biset ging helemaal de mist in en weg kans. Rusten deden we met 0-0.

Ook in de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Lommel probeerde wel op zoek te gaan naar een treffer, maar kwam steeds Vanlangendonck tegen. Het was allemaal te slordig en net niet.

Penaltysave vs penaltygoal

De Westerlo-doelman stopte twintig minuten voor tijd ook nog een strafschop. Bitsindou ging neer in de zestien, maar de Rocha liet de kans onbenut. Aan de overkant kregen de bezoekers ook een strafschop, maar Rommens deed wat Rocha niet kon: scoren! Dat volstond voor de overwinning

In de stand staat Lommel nu derde met 18 punten op gelijke hoogte met Beerschot Wilrijk. Westerlo blijft vijfde ondanks de knappe winst op verplaatsing.