Stadion: Bosuil
Antwerp zet zich naast Club Brugge in de stand na twee treffers van Mbokani
Dirk Pieters

Antwerp wint met 2-0 van KV Oostende

Antwerp heeft de drie punten op de Bosuil gehouden. Het won met 2-0 van Oostende en mag Mbokani danken voor zijn twee doelpunten. Oostende, dat één helft met tien speelde, weerde zich sterk maar kwam nauwelijks in het stuk voor.

Ondanks de knappe overwinning op Standard maakte coach Bölöni één wissel. Ivo Rodrigues kwam in de plaats van Amara Baby. Buta mocht opnieuw starten door de blessure van Opare.

Bij KV Oostende twee noodzakelijke wissels. Milovic en Tomasevic waren niet van de partij op de Bosuil. Vanlerberghe en Lombaerts kwamen in de basis. Vooral voor die laatste was het het de eerste keer dat hij mochten starten in competitie.

Meteen animo

Het eerste kwartier viel er meteen veel te beleven op de Bosuil. Rodrigues beging al na enkele minuten handspel in de zestien. Na lang aarzelen ging de bal niet op de stip, tot grote woede van de bezoekers. De thuisploeg was meteen wakker en enkele minuten later kopte Mbokani bijna raak, maar Ondoa had een schitterende redding in huis. De hoekschop die volgde kopte Bolingi tegen de lat.

Het tempo zakte opnieuw wat uit de wedstrijd en de Kustboys lieten dat maar al te graag gebeuren. Mbokani had er wel zin in en knalde voor het half uur nog raak. Een weggewerkte corner kwam voor de voeten van de aanvaller en die schoot de bal hard tegen de netten. De aanvaller kwam in de eerste helft nog goed weg toen hij geen rode kaart kreeg voor natrappen.

De Great Old nam de wedstrijd nadien definitief in handen. Het voetbal was met momenten sterk, maar een tweede doelpunt wou niet meer vallen voor de pauze. Ook de bezoekers konden Bolat niet meer aan het werk zetten, maar moesten wel met tien gaan rusten. Nkaka ging in de allerlaatste minuut door op de knie van Buta en kreeg, na ingrijpen van de VAR, rood. Een zware sanctie leek het ons.

Kansen genoeg

In de tweede helft kende Antwerp nog weinig problemen met de bezoekers. Lombaerts kreeg vlak na de koffie de grootste kans, maar hij kopte onbegrijpelijk over. De thuisploeg liet het nadien opnieuw afweten om de score hoger te laten op lopen.

Rodrigues, Bolingi, Mbokani, ... allemaal kregen ze de kans om een tweede te maken, maar telkens liep het mis bij de laatste pass. De supporters van Antwerp lieten hun ongenoegen blijken. Het moest allemaal sneller en beter, maar dat werd het niet. Het werd nog een nerveuze wedstrijd, maar Mbokani verdubbelde in de slotfase de score en zo komt Antwerp op gelijke hoogte met Club Brugge. Oostende blijft achtste, maar zal vooral boos blijven om de vreemde beslissingen van de scheidsrechter.