Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge

Een vrije trap en een penalty volstonden voor Cercle

In het Jan Breydelstadion heeft Cercle Brugge na Moeskroen ook Waasland-Beveren over de knie kunnen leggen, dat kwam in een experimentele opstelling aan de aftrap op Jan Breydel.

Dat er met Vukotic, Caufriez en Verstraete drie jongens geschorst waren, wisten we. Dat je daarom ook alle spitsen op de bank moet zetten, is nieuw. Ferrera deed het en begon met Vanzo en Jubitana met twee valse negens aan de partij op Cercle. In de eerste helft pakte dat alvast niet goed uit.

Cercle overspeelde de Leeuwen op alle vlakken en had met een ruimere voorsprong dan 1-0 de rust in kunnen gaan. Jubitana en Bizimana speelden een belabberde partij en leken meer groenhemden dan spelers van Waasland-Beveren aan te spelen. Roef stond z'n mannetje, maar dat was het zowat.

Cercle begon ook met een gewijzigd team. Lusamba mocht alleen op de zes voor stabiliteit zorgen op het middenveld en dat bleek ook te lukken. De thuisploeg had het overwicht en een vrije trap iets voorbij het kwartier leverde de openingsgoal op. Mercier krulde heerlijk in doel, Roef was geklopt.

Dat de rust gehaald werd met 1-0 lag ook aan de arbitrage, waarom Cercle geen strafschop kreeg voor duidelijk handspel van Salquist, is ons een raadsel. Het was aan Ferrera om het huzarenstukje van op Kortrijk te herhalen. Toen motiveerde hij zijn jongens naar een dubbele comeback, maar in Brugge lukte dat niet.

"You're fucking shit"

Hazard toonde bij de Vereniging dat hij echt wel wat genen van zijn broers in de voeten heeft. Uiteindelijk leverden de Brugse kansen dan toch een penalty op. Salquist, alweer hij, duwde licht in de rug van De Belder, die graag ging liggen. De strafschopfase in de eerste helft was erger. Invaller Bruno stuurde specialist Roef de verkeerde kant uit en zo bleef het 2-0. De supporters van Waasland-Beveren lieten een gemeend 'you're fucking shit' horen.