Datum: 11/11/2018 18:00
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Guldensporenstadion

KV Kortrijk - Standard (Jupiler Pro League 2018/2019)

Wedstrijd van Speeldag 15 uit de Jupiler Pro League 2018/2019 tussen KV Kortrijk en Standard.

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
90+3
Kansen komen er niet meer... Game over voor Kortrijk.
90+1
Nog vier minuten extra...
89
Kan Kortrijk nog voor een straffe comeback zorgen? Het lijkt te laat...
86
Een poging van Carcela wijkt nog af, Kaminski kan zonder problemen pakken.
85
Vervangen Hannes Van der Bruggen
Ingevallen Imoh Ezekiel

85
Ondermaats Standard gaat winnen van sterker Kortrijk
De 0-2 op het scorebord geeft echt wel een vertekend beeld, Kortrijk verdient minstens een punt na zo'n wedstrijd.
83
Vervangen Paul José Mpoku
Ingevallen Răzvan Marin

81
Ochoa ziet een afstanddschot rakelings naast zijn doel zoeven!

Doelpunt van Paul José Mpoku
De kapitein trapt de penalty zelf onhoudbaar binnen: 0-2!
75
 Gele kaart voor Kristof D'Haene

74

Penalty
Penalty voor Standard
Standard komt zowat voor het eerst in deze tweede helft in de vijandige zestien en Mpoku krijgt de fout mee. Penalty!
72
De Boeck heeft de boomlange Avenatti duidelijk ingebracht om aan het eind van die talloze voorzetten te zitten, maar hij heeft voorlopig nog geen bal geraakt.
69
De Sart schiet vanuit de tweede lijn, maar er staan te veel bomen in het bos. Afgeweken bal.
68
Vervangen Maxime Lestienne
Ingevallen Moussa Djenepo

67
D'Haene blijft maar goeie voorzetten versturen vanop links, Kanu trapt in één tijd in de handen van Ochoa!
65
Vervangen Jovan Stojanovic
Ingevallen Felipe Avenatti

64
Nog steeds geen 1-1! Opnieuw de voorzet van Haene en Chevalier legt terug aan de tweede paal, maar tot zijn grote ongenoegen staat er niemand voor doel.
62
KV Kortrijk is nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker!
Knappe voorzet van D'Haene, Ochoa staat ernaar te gapen en de bal gaat maar net voorlangs!
60
Ronduit slechte lange bal van Emond, de inworp is voor de thuisploeg.
58

57
Luyindama kopt de vrije trap van Chevalier meteen weg en het gevaar is geweken. Kortrijk is duidelijk wel beter begonnen aan de tweede periode.
56
Fai begaat hands op het randje van de zestien, hij mag van geluk spreken dat hij geen meter achteruit stond of het was penalty.
52
Zijn bal wijkt af, geen gevaar.
51
KVK krijgt een vrije trap op de hoek van de zestien, wat kan Chevalier ermee aanvangen?
49
 Gele kaart voor Samuel Bastien

49
Bastien gaat erg opzichtig liggen en pakt geel voor een schwalbe. Terecht.
46
Geen nieuwe recordgoal in de tweede helft, Kanu mist!
Kortrijk heeft de tweede helft op gang getrapt en bijna had ook de thuisploeg een record beet, maar Kanu mikt onbegrijpelijk naast!

18:49
Doelpunt na 19 seconden is halverwege het hoogtepunt van potige Kortrijk-Standard
Ruststand: 0-1.

Rust
KV Kortrijk - Standard: 0-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45+4
Knap verdedigend werk van de sterke Luyindama, Mboyo stuit op een muur.
45+2
Afstandsschot van Chevalier, ver over het doel van Ochoa.
45+1
 Gele kaart voor Paul José Mpoku

45+1

45+1
En nóg een gele kaart voor Mpoku...
44
We naderen de rust. Het openingskwartier was werkelijk fantastisch, maar daarna begon deze match steeds meer te ontaarden in een schoppartij.
42
 Gele kaart voor Hannes Van der Bruggen

41
Vreselijke tackle van van der Bruggen op Bastien! Het is echter de middenvelder van Kortrijk die zichzelf daarbij lijkt geblesseerd te hebben.
38
Kortrijk krijgt een beslissing tegen in een warrige fase, 'amateur' rolt van de tribunes.
36
Mooie voorzet vanop rechts, maar Mboyo mist zijn kopbal volledig!
34
Wéér geel, deze is voor Luyindama. Het publiek begin onrustig te worden.
33
 Gele kaart voor Christian Luyindama

31
Diezelfde Kanu mag nu vrijstaand koppen, Ochoa kan zonder problemen klemmen.
30
Geen penalty voor Kortrijk!
Vanheusden gaat hard door wanneer Kanu komt aangelopen, maar de verdediger had wel degelijk de bal. Goed gezien van Wesley.
29
 Gele kaart voor Mehdi Carcela

28
Even een potige fase in de wedstrijd: scheidsrechter Wesley deelt kaarten uit aan Azouni en Carcela.
27
 Gele kaart voor Larry Azouni

27

27
Kaminski pakt goed uit op de uithaal van Mpoku!
25
Massa's kansen van Kortrijk en Standard in een bijzonder aanvallende wedstrijd
Wéér Mboyo, deze keer trapt hij nipt voorlangs!
24
Terug het veld oversteken: Chevalier zet uitstekend voor naar de tweede paal, opnieuw kan Mboyo zijn kopbal niet kadreren.
22
Aan de overkant wordt Lestienne gehaakt, mooie plek voor een vrije trap en Mpoku mag hem zetten. De kapitein trapt een metertje of twee naast de kruising.
22
Vanheusden moet een corner weggeven wanneer Kanu plots opduikt voor doel. Die belandt uiteindelijk op het hoofd van Mboyo, naast!
20
Schicht van Lestienne, niet zo gek ver over!
19
Oef, het zag er vooral erger uit dan het was. De Luikse aanvaller staan weer op het veld.
18
Emond blijft liggen na een duel en heeft verzorging nodig. Dat ziet er niet zo goed uit...
16
Bijzonder leuk openingskwartier, de bal gaat nu goed op en neer met al enkele mooie kansen. Beide ploegen willen duidelijk aanvallen.
12
Kortrijk krijgt niets uit de daaropvolgende corner, ook op de snelle counter kan Standard geen doelkans versieren.
10
Pegel De Sart, topsave Ochoa!
Bijna stond het alweer 1-1! De Sart mikt schitterend naar de verste kruising, maar Ochoa pakt uit met een al even schitterende redding.
9
Standard scoort na 19 seconden!
Over het openingsdoelpunt: de teller stond officieel op 19 seconden toen de bal over de lijn ging.
8
Mpoku snijdt opnieuw door de verdediging en bedien Bastien, maar die komt nog een verdediger tegen op zijn weg.
5

4
De Kerels zijn even aangedaan en proberen de bal in de ploeg te houden, maar de Rouches zetten felle druk.
1

Goal
Doelpunt van Maxime Lestienne (Samuel Bastien)

1

Goal
Wat een begin van de wedstrijd: 0-1! Mpoku dribbelt naar binnen vanop de rechterflank en het is Lestienne die de openingsgoal na minder dan een minuut mag binnenleggen!
1
Standard heeft de wedstrijd op gang getrapt.
1
KV Kortrijk-Standard: 0-0
17:36

17:36

Preud'homme voert twee wissels door na de nederlaag in Krasnodar: Marin en Djenepo verhuizen naar de bank, Bastien en Mpoku nemen hun plaats in. Bij de Kerels zit Lepoint voor de eerste keer dit seizoen op de bank.