STVV heeft alles onder controle op de Bosuil en kroont zich tot dé revelatie van het seizoen
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht en Dirk Pieters vanuit Antwerp

Antwerp 1-3 STVV

STVV mag zich na 6 op 6 tegen Antwerp toch wel dé revelatie van het seizoen noemen. De Kanaries hielden de roodhemden op afstand met een uitstekend blok en konden zelf drie keer scoren voor een verdiende overwinning: 1-3.

Het matchbegin was op z'n zachtst gezegd... Bewogen. Antwerp-middenvelder Govea ging voor de snelste blessure van het jaar toen hij al na een twintigtal seconden naar zijn knie greep, vervanger Lamkel Zé moest het stellen met een wel héle korte opwarming.

Scheidsrechter in de hoofdrol (bis)

Een handvol minuten later kreeg The Great Old nóg een opdoffer te verwerken, want scheidsrechter Put wees naar de stip. Niet de penalty was discutabel, wel de gele kaart voor doelman Bolat. Die sloeg immers duidelijk met de elleboog in het gezicht van De Sart. Hoe dan ook was het een koud kunstje voor Botaka.

Het zou een zwaar avondje voor Put en zijn team inluiden. Antwerp stopte een aanval foutief af, maar mocht zelf op de counter gaan en Juklerod wipte via de voet van Tomiyasu de gelijkmaker tegen de touwen. In diezelfde box werd een mogelijke penaltyfout op Mbokani even later niet gezien. Zo was het al de derde match op rij van Antwerp - na Oostende en Gent - waar de refs ter discussie stonden.

STVV liet kort voor de rust onder luidkeels gejoel op de Bosuil wel zien dat het voetbal nog steeds centraal staat.  Garcia kapte zijn man uit, paste door twee verdedigers en Bezus kon de 1-2 via de paal binnenplaatsen. Mooiste doelpunt van de speeldag?

De muur wint

Aan enthousiasme ontbrak het niet. Antwerp gooide zoals gewoonlijk alles in de strijd op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de precisie ontbrak. Het blok van de Kanaries kwam zo zelden echt in de problemen en kwam zelfs nog akelig dicht bij de 1-3 toen De Norre vol op de dwarsligger schoot.

Maar uitstel is geen afstel. Het Truiense blok kwam er een zeldzame keer uit en toen Rodrigues de bal vol in aangezicht kreeg, gaf hij een onbedoelde assist aan Garcia. De eerste en bijna enige kans van de tweede helft tussen de palen was direct een schot in de roos. Eindstand: 1-3.

STVV nestelt zich zo wat steviger in de top zes met een erg knappe 12 op 12, terwijl Antwerp het nalaat om de leidersplaats te grijpen.