Datum: 12/01/2019 15:00
Competitie: Coppa
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Stadio Olimpico
? Immobile en ex-Genkie aan het kanon voor Lazio in spektakelmatch, heerlijk doelpuntje Mbappé en puntenverlies Valencia
Sander De Graeve

In Italië heeft Lazio het nieuwe jaar goed ingezet. In de Italiaanse Beker veegde het de vloer aan met derdeklasser Novara. Jordan Lukaku tekende voor een assist bij het derde doelpunt.

Frankrijk

PSG nam makkelijk de maat van Amiens (0-3) en stoomt zo door in de Franse Ligue 1. Cavani, Mbappé en Marquinhos zorgden na de pauze voor de doelpunten. Zeker het goaltje van Mbappé mocht gezien worden.

Spanje

Leganes hield de punten thuis tegen Huesca in een belangrijk duel voor beide teams, Valencia morste met de punten tegen Sociedad.

Italië

Het bleek al snel dat Novara niets zou halen in Rome, al bij de rust stond een puike 4-0 stand op het bord. Luis Alberto, twee keer Immobile en Sergej Milinkovic-Savic (ex-KRC Genk) deden de netten trillen. Jordan Lukaku bracht de 3-0 van Ciro Immobile aan. De Belg werd op het uur naar de kant gehaald. Marusic (ex-KV Kortrijk, ex-KV Oostende) werd in de slotfase naar de kant gehaald.

Novara kon enkel via een penalty na de rust nog milderen tot 4-1. Bekijk hieronder de beelden. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Het Sampdoria van Dennis Praet is uitgeschakeld door AC Milan. De Milanezen sloegen pas toe in de verlengingen. Daarin scoorde Cutrone de twee goals. Praet speelde 120 minuten.