Datum: 19/01/2019 20:00
Speeldag: Speeldag 22
Stadion: Kehrweg Stadion
Lokeren hervat de competitie dramatisch: Blondelle met twee goals in drie minuten en Reznicek scoort al enkele seconden na zijn debuut
Hannes Van Gael

Weinig beterschap bij Lokeren na de winterstop, ze gaan met 4-1 kopje onder bij Eupen

De competitiehervatting kon voor rode lantaarn Lokeren niet slechter beginnen. Al na 5 minuten stonden de Waaslanders 1-0 in het krijt en die klap kwamen ze niet meer te boven. Het enige lichtpunt bij de Waaslanders was de goede invalbeurt van Reznicek.

Bij Sporting Lokeren waren er twee nieuwkomers sinds de winterstop en daarvan kreeg er eentje, Musona, een basisplaats. Aanvaller Reznicek moest tevreden zijn met een plekje op de bank. Bij Eupen startte Msakni, de Tunesische aanwinst van de Panda’s, ook op de bank.

De bezoekers hadden tijdens de winterstop tijd om te herbronnen, maar na nog geen vijf minuten in de eerste partij van 2019 verviel het in oude zonden. Keita kreeg op de linkerflank veel tijd en ruimte om voor te zetten en De Wolf schatte die bal helemaal verkeerd in. Fall kon zo in een leeg doel binnen knikken.

1-0 en al meteen een gigantische opdoffer voor Sporting. Marreh knalde vanop ruim twintig meter, maar nu stond De Wolf wel goed op te letten. Niet veel later kon Musona alleen op doel af na een goede balverovering van Overmeire, maar hij besloot via de keeper naast.

Diezelfde Musona liet zijn linkerflank even open en daar kon Castro-Montes optimaal van profiteren. Hij zette Keita alleen op de achterlijn en diens lage voorzet belandde voor de voeten van Toyokawa. 2-0 en de Lokerse kopjes gingen simultaan naar beneden.

Drie snelle goals

De bezoekers kwamen gretig uit de kleedkamer en na een twintigtal seconden was er bijna een dom eigen doelpunt van Gnaka. Gelukkig voor hem ging zijn kopbal op de paal. Daarna nam Eupen het commando terug over en vlak voor het uur vergrootte Blondelle de voorsprong tot drie doelpunten. Marreh kopte een hoekschop zwak in, maar de centrale verdediger was als eerste op de bal en knalde het leer in het dak van het doel.

Drie minuten later kopte diezelfde Blondelle een hoekschop van Luis Garcia rechtstreeks binnen. 4-0 na iets meer dan een uur en boeken toe voor de bezoekers.

Maar we waren nog geen drie minuten verder en de aansluitingstreffer stond al op het scorebord. Winteraankoop Reznicek stond nog maar een paar seconden op het veld en opende al meteen zijn rekening.

Na de snelle opeenvolging van goals viel de partij terug wat stil. Eupen probeerde de boel op slot te houden en dat lukte ook. Op de tegenaanval waren ze niet scherp genoeg om te score verder uit te diepen. Vooral Pollet en Toyokawa misten enkele torenhoge kansen.

De Waaslanders moeten zo hopen dat Moeskroen morgen geen punten pakt en verder uitloopt. Streekgenoot Waasland-Beveren loopt wel een puntje uit na een gelijkspel tegen Cercle Brugge.