Datum: 26/01/2019 18:00
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Waasland-Beveren snoept tien Zebra's een gouden punt af: twee afgekeurde doelpunten van Osimhen en een domme rode kaart voor Dessoleil
Hannes Van Gael

Charleroi en Waasland-Beveren delen de punten en daar zijn vooral de bezoekers erg tevreden mee

Charleroi is er niet in geslaagd om de rechtstreekse concurrenten voor play-off 1 onder druk te zetten. Het leek een 0-2 achterstand te gaan omzetten in een zege, maar door een rode kaart van Dessoleil ging dat feestje niet door. W-B raapte waarvoor het gekomen was: een punt.

Bij Charleroi moesten ze zichzelf na 20 minuten even in de arm knijpen. Het stond 0-2 voor de bezoekers terwijl de Zebra’s tot dan baas waren. Andrijasevic was al na een kwartier beslissend voor zijn nieuwe werkgever, want hij gaf een assist aan Ampomah. Diezelfde Ghanees kroop bij de tweede goal zelf in de rol van aangever en Vanzo verschalkte Penneteau met een lage schuiver vanop 20 meter.

Osimhen had daarvoor al enkele keren gedreigd en dwong Roef zelfs een keer tot een goede save. Even later werd er een doelpunt van hem terecht afgekeurd voor buitenspel, maar hij had het schot van Bruno beter laten gaan.

Pats! Boem! Bruno!

Maar Charleroi kreeg enkele minuten later al snel waar het recht op had. Bij Waasland-Beveren hadden ze elke keer opnieuw veel moeite om de standaardsituaties weg te werken. In minuut 24 betaalde zich dat cash uit want Bruno knalde een afvallende bal staalhard en onhoudbaar voorbij Roef tegen de netten.

De wedstrijd verveelde geen seconde en vlak voor de rust werd er opnieuw een goal van Osimhen afgekeurd. Roef dook in de voeten van de Nigeriaan en kon de bal niet klemmen. In tweede instantie was Perbet sneller op de bal dan de goalie en daarna werkte Osimhen vanuit een bijna onmogelijke hoek de bal over de lijn. Jammer genoeg voor hem stond hij buitenspel.

De tweede helft was lang niet zo entertainend als de eerste, maar de efficiëntie lag wel hoger. De eerste kans kwam pas op het uur en die ging er ook meteen in. Nurio met de perfect aangesneden corner en Osimhen kopte buiten het bereik van Roef. De derde goal van de Nigeriaanse spits, maar wel pas de eerste die niet werd afgekeurd.

De wraak van Dessoleil

Het was daarna vooral Charleroi dat op zoek ging naar de winnende treffer, maar daarvoor speelde het iets te slordig. Veel kansen kwamen er niet en met nog een klein kwartiertje op de klok pakte Dessoleil een erg domme tweede gele kaart. Hij speelde de bal kwijt aan Verstraete en was iets te gretig om zijn eigen fout recht te zetten.

Maar van die numerieke meerderheid leek Waasland-Beveren niet te gaan profiteren. De beste kansen waren zelfs nog voor de thuisploeg en in de ultieme slotfase moest Roef nog een parade uit zijn mouwen toveren.

Door de 2-2 pakt Waasland-Beveren een gouden punt in de degradatiestrijd en vergeet Charleroi om de concurrenten voor play-off 1 onder druk te zetten. Het doet eigenlijk gewoon een slechte zaak.