Veerkrachtig STVV toont twee gezichten, maar knokt zich met knappe goals terug in play-off 1
Clint Vens

STVV pakt de scalp van Eupen en zit terug in play-off 1

Sint-Truiden heeft optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Anderlecht en Gent. De Truienaars klopten in eigen huis Eupen en wippen zo over beide concurrenten naar de vijfde stek.

De thuisploeg greep Eupen onmiddelijk bij het nekvel. Boli met de actie langs de zijlijn, het schot van de Petter strandde in een massa Eupense benen. Het stormpje ging echter vlug liggen en na negen minuten kwamen de bezoekers zowaar op voorsprong.

Zondagsschot luidt eerste treffer in

Linksachter Gnaka met een zondagsschot die via een Truiens lichaam op de deklat belandde. In de nabeurt belandde de bal voor het hoofd van Toyokawa, die simpel zijn zesde van het seizoen mocht binnenkoppen.

Eenrichtingsvoetbal

Dat was het sein voor de Kanaries om nog eens het gaspedaal in te duwen. Sankhon wou het kunstje van zijn collega-linksachter herhalen, maar kende minder geluk. Enkele minuten daarna kon Boli net niet bij een voorzet van Botaka.

Na twintig minuten was het dan toch prijs voor de thuisploeg. Een nieuwe voorzet van Botaka werd slecht weggewerkt door Blondelle en belandde pardoes in de voeten van Kamada. De Japanner werkte gedecideerd af, zijn eerste doelpunt in vijf matchen. Het zal hem ongetwijfeld deugd doen.

Boli met een klasseflits

Nog voor de rust stelde STVV helemaal orde op zaken: De Sart met een kunstzinnige pass, Boli knalde in één tijd prinsheerlijk voorbij Van Crombrugge. Keita kreeg nog een niet te missen kans op de gelijkmaker, maar slaagde er op miraculeuze wijze nog in om de bal niet binnen het kader te koppen.

Afgekeurde goal

De start van de tweede helft begon met een heet standje voor het Truiense doel. De Oostkantonners leken enkele minuten later zelfs even op gelijke hoogte te komen, maar de treffer van Bushiri werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Zwakke tweede helft

De tweede helft was van een veel mindere makelei dan de eerste. STVV liet zich wat in slaap wiegen. Van de heerlijke crosswissels in de eerste helft was er geen sprake en de thuisploeg beperkte zich voornamelijk tot counteren. Op één van die tegenaanvallen was het wel effectief: Boli, die een rotslechte tweede helft speelde, tekende voor zijn tweede van de avond: 3-1.

De derde treffer brak de veer van de Panda's, die eigenlijk dit seizoen niks meer te winnen of verliezen hebben. Alexis De Sart zette de kers op de taart met een heerlijk geplaatst schot. Door de overwinning knokt STVV zich terug in elitekransje van play-off 1. De Limburgers springen over Anderlecht en Gent naar de vijfde plaats.