Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Sporting Lokeren doet op het veld van Standard opnieuw een slechte zaak in degradatiestrijd
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Luik

Standard houdt de drie punten thuis tegen Lokeren: 3-1

Sporting Lokeren heeft niet voor een tweede stunt op rij gezorgd. Het ging met 3-1 onderuit op het veld van Standard en ziet zo het degradatiespook opnieuw wat dichterbij komen.

De match tussen Standard en Lokeren werd sowieso een interessante wedstrijd. De Waaslanders konden bevestigen na de stuntzege en de overwinning van de hoop tegen Antwerp, de thuisploeg wilde dan weer iets rechtzetten na de nederlaag in en tegen Genk. Preud'homme kon alvast geen beroep doen op zijn geblesseerde aanvallers Djenepo en Sa.

Standard begon furieus aan het openingskwartier. Gelukkig konden de bezoekers rekenen op een alerte Verhulst. Het eerste gevaar kwam van de voet van Marin, maar het was Lestienne die altijd de score moest openen.

De aanvaller bleef echter niet koelbloedig oog in oog met Verhulst, die daarna ook nog goed tussenkwam op de kopbal van Vanheusden en een schot van Carcela.

Het was uitstel van executie. Marin deed wat Lestienne niet kon, omzeilde de Lokeren-doelman en legde enig simpel de bal in doel, 1-0. De Rouches haalden de voet van het gaspedaal, maar stonden even voorbij het halfuur wel op een dubbele voorsprong.

Mpoku bediende Lestienne en die knalde het leer fraai in de rechterbovenhoek. Lokeren was alleen gevaarlijk via Hupperts. Eerst met een kopbal, tien minuten voor rust met een schot dat niet zo ver over het doel van Ochoa ging.

2-0 ruststand

Terki dacht de Luikenaars nog een handje te helpen met een ziekenhuisbal richting Verhulst, maar die behoedde met een puike redding zijn team van een verdere blamage. De ruststand was 2-0 en best wel verdiend te noemen.

Laifis miste na rust op aangeven van Carcela de 3-0, aan de overkant moest Ochoa een schot van aanvoerder Overmeire uit zijn doel ronselen. Het was de eerste keer dat de Mexicaan echt in actie moest komen, de bezoekers tankten toch een beetje hoop en vertrouwen.

Standard kon daarna nooit overtuigen in een best slaapverwekkende tweede periode. Het was Lokeren dat oprukte richting het Luikse doel. Standard speelde met vuur, maar een beenveeg van Ochoa hield Deschacht van de aansluitingstreffer.

Een pijnlijke misser, want een minuut later was de wedstrijd gespeeld. Emond omzeilde de buitenspelval en trapte de bal in de verste hoek. 3-0 en wedstrijd gespeeld.

Deschacht zorgde toch nog voor een klein beetje spanning. Een kwartier voor tijd troefde hij bij een hoekschop Laifis af en liet hij Ochoa kansloos. Een echt slotoffensief bleef uit, Standard hield al bij al gemakkelijk de drie punten thuis. Ondanks een mindere tweede helft.

Met nog vier matchen te gaan heeft Lokeren stilaan een mirakel nodig om zich te redden. Bovendien oogt het programma nog vrij zwaar met onder meer wedstrijden tegen Anderlecht en KRC Genk. Rechtstreekse concurrent Waasland-Beveren ontvangt zaterdagavond Gent.