AA Gent laat zich alweer ringeloren door staartploeg en brengt play-off 1 in acuut gevaar
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Beveren

AA Gent gaat ten onder op bezoek bij Waasland-Beveren

Na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Moeskroen heeft AA Gent ook op bezoek bij Waasland-Beveren een blauwtje gelopen. De thuisploeg pakte de overwinning en maakt de hemel boven het Daknamstadion van rivaal Lokeren nog wat donkerder.

In de eerste helft leek alles nochtans goed te beginnen voor de Buffalo's op de Freethiel. De bezoekers kregen de beste kansen, maar Sorloth, Yaremchuk en vooral David wrongen die vakkundig de nek om. We kregen zelfs een herhaling van vorige week, deze keer zag Yaremchuk de makkelijke assist voor David niet en koos hij voor het schot.

De Canadees kreeg zo een koekje van eigen deeg, want hij vergat tegen Moeskroen de goed meegelopen Sorloth. Waasland-Beveren had het moeilijk, maar als het in de buurt van Kaminski kwam, was het wél telkens gevaarlijk. Vanzo en Boljevic speelden immers een uitstekende wedstrijd.

Jarige Caufriez scoort, maar had rood verdiend

Het doelpunt voor de Leeuwen kwam uit de lucht vallen, letterlijk. Een corner kwam via een paar stations voor de voeten van de vrijstaande Max Caufriez en de centrale verdediger knalde op z'n verjaardag de 1-0 makkelijk tegen de touwen. Even later had hij wel van het veld gemoeten wegens een aanslag op Dejaegere, maar de VAR zag er geen graten in. Onbegrijpelijk.

Na de rust zakte het toch wat in bij AA Gent en kwam Waasland-Beveren nog een paar keer piepen. Toen AA Gent toch dichter bij een gelijkmaker leek te komen, deed Francesco Forte de boeken dicht. Een dramatisch ingevallen Bezus haalde Schryvers neer en Forte zette de elfmeter om.

Dol slotoffensief

De Buffalo's kwamen met een man meer toen Caufriez er uiteindelijk toch af moest en begonnen te drukken. Vooral Souquet kwam vaak voor doel, maar scoren lukte pas in minuut 91. De ingevallen Kvilitaia knikte voorbij Roef in doel en daarna kregen we een dol slot.

Er werd doorgespeeld tot minuut 96 na de vele vertragingsmanoeuvres van de thuisploeg. De exponent? De net ingevallen Keita met krampen, we verzinnen het niet. AA Gent kon niet meer scoren en de spelers van de thuisploeg vielen in extase op de grond bij het laatste fluitsignaal. Waasland-Beveren is zo goed als gered.