Datum: 23/02/2019 20:00
Speeldag: Speeldag 27
Stadion: Freethiel
Gemiste penalty als kantelpunt van doelpuntenfestival (acht stuks!) op de Freethiel, Waasland-Beveren nog niet gered
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht vanuit Beveren

Waasland-Beveren 2-6 KV Kortrijk

De strijd is nog niet helemaal gestreden in de Jupiler Pro League. Waasland-Beveren en KV Kortrijk maakten er vooral in de tweede helft een spektakel van op de Freethiel en trakteerden de toeschouwers op een totaal van acht doelpunten. Eindstand: 2-6.

Snif, snif, de griep is overal aanwezig. In het Beverse was ook doelman Roef geveld, dus kwam Debaty tussen de palen. Kortrijk wisselde maar liefst op vijf plaatsen. "Wie de beste mentaliteit toont, mag spelen", verklaarde trainer Vanderhaeghe. Wedstrijd met inzet of niet, het moet altijd volle petrol zijn.

Matig spel mét goals

De coaches, niet lang geleden nog samen in de dugout van KV Oostende, wilden zich bewijzen tegen elkaar, maar dat straalde niet bepaald af op de spelers. De studieronde duurde wel héél lang, tot KV Kortrijk de monotonie doorbrak met twee doelpunten in minder dan vijf minuten.

Stojanovic had de netten op dat moment al een eerste keer doen trillen, maar omdat hij buitenspel stond, was de échte openingstreffer voor Kumordzi. Golubovic kopte de bal na een vrije trap over de Beverse verdediging en de veteraan bedankte voor het vertrouwen: 0-1. Amper vier minuten later barstte het bezoekersvak nogmaals los: Rolland knalde de 0-2 staalhard en los door het midden binnen.

En de Leeuwen? Die brulden niet. Zelfs miauwen wilde niet echt lukken. Een tekenend beeld was het toen Moren een bal vol in het gezicht kreeg en groggy over het veld wankelde. Heel Waasland-Beveren had na die twee snelle goals al een figuurlijke klap gekregen.

Momentumshift

Gelukkig voor alle aanwezigen op de Freethiel bevatte de tweede helft meer actie, véél meer actie zelfs. Vanzo bracht de hoop terug met een schitterende vrije trap onder het muurtje: 1-2. Waasland-Beveren kreeg direct nadien zelfs de uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar dat zou een zuur kantelpunt blijken.

De bal ging op de stip na een trekfout van Van der Bruggen, maar Forte zag zijn penalty via Bruzzese en de deklat terug in het veld springen. Geen gelijkmaker. Dat werd vijf minuten later nog extra pijnlijk, wanneer Koita zijn dribbelkunsten bovenhaalde en de 1-3 in de korte hoek wist te deponeren.

Sluizen open

Waasland-Beveren zou niet meer herstellen van die zware mentale tik en moest de score nadien nog veel verder zien oplopen. Winteraankoop Milosevic scoorde nog zijn debuutgoal in geel-blauw, maar Stojanovic, De Sart en invaller Chevalier deden de boeken genadeloos toe. Eindstand: 2-6.

Door de blamage is Waasland-Beveren nog altijd niet 100% zeker van het behoud, rivaal Lokeren mag ondanks een immense kloof op drie speeldagen van het einde nog een klein beetje hoop koesteren.