Speeldag: Speeldag 4
Stadion: King Power at Den Dreef
Neemt het OHL van Euvrard optie op het behoud of grijpt Roeselare die kans?

Volg OH Leuven - SV Roeselare vanavond LIVE op VOETBALKRANT.COM!

Een week nadat ze 2-2 gelijkspeelden op Schiervelde, kijken OHL en Roeselare mekaar opnieuw in de ogen. Door de nederlaag van Tubeke kan één van beide ploegen wel heel dicht bij het behoud komen. Wie straks in Leuven aan het langste eind trekt, doet een gouden zaak.

OHL en Roeselare staan in de play-downs samen op de tweede plaats met 19 punten. De winnaar van het onderlinge duel van zondagavond, telt na de vierde speeldag dus 22 eenheden. Dat zouden er 5 meer zijn dan rode lantaarn Tubeke, dat dan slechts twee matchen heeft om die achterstand goed te maken.

Bij een gelijkspel daarentegen blijft het voor zowel OHL als Roeselare toch een beetje bibberen. Allebei de teams weten dus wat gedaan. OHL wil vooral voortbouwen op de verdienstelijke tweede helft die het in zijn vorige wedstrijd speelde. Roeselare trekt zich op aan het verleden: het won de helft van de tien vorige duels tegen de Leuvenaars.

Een pak afwezigen bij Roeselare

Bij de thuisploeg moet trainer Vincent Euvrard het stellen zonder Kapustka. Voorts staat er ook nog een vraagteken achter de naam van Julien Gorius. Veel meer afwezigen bij Roeselare: Biebauw, Yagan, Devos, Rajsel, Damman, Schmisser en Gravenberch ontbreken.