Datum: 14/05/2019 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Jan Breydel

Cercle Brugge en Moeskroen maken er een aangenaam schouwspel van in compleet overbodige wedstrijd

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Brugge

Cercle Brugge en Moeskroen hadden niets meer te winnen of te verliezen in play-off 2. Toch maakten ze er een erg onderhoudende dinsdagavond van op een prachtige grasmat in Jan Breydel. Genieten met een grote, maar zachte G.

Neen, we trokken niet met grote verwachtingen naar Jan Breydel - nauwelijks 50 uur na de topper tussen Club Brugge en KRC Genk. Maar: Cercle Brugge en Moeskroen gaven ons wel meer dan waar voor onze tijd.

Dolkomische eerste helft

In een dolkomische eerste helft kregen we al meteen alle ingrediënten voor een leuke wedstrijd, behalve dan een geldig doelpunt. De Belder had er snel 1-0 van gemaakt, maar het doelpunt werd uiteindelijk afgekeurd.

De West-Vlamingen waren goed begonnen aan de wedstrijd, waarbij in het eerste kwartier al paal en lat werden geraakt. Gaandeweg kwamen de bezoekers echter in de wedstrijd, via de VAR kwam er uiteindelijk ook een strafschop voor Moeskroen.

Mbaye Leye mikte die echter hoog over, waardoor we met een brilscore naar de koffie gingen. De fans maalden er niet om en pakten uit met onder meer een Mexican Wave, omdat het kan en ook play-off 2 gewoon leuk is.

Klinische overwinning

Paul Nardi - de beste speler van Cercle Brugge dit seizoen - had in de eerste helft een paar keer uitgepakt met een prima save, maar meteen na de koffie was hij alsnog gepasseerd door Leye. Cercle Brugge probeerde daarna nog wel, maar Taravel zag zijn doelpunt ook afgekeurd wegens buitenspel.

Moeskroen kreeg aan de overkant kansen genoeg en eerst Pierrot en daarna Leye zorgden voor een knappe 0-3 overwinning. Het springt zo dankzij een 7 op 9 ook over Cercle Brugge in de stand, waardoor de Vereniging nu de rode lantaarn in de groep is.