wbeSK Beveren
zwaZulte Waregem
0-1
43' Hamdi Harbaoui (pen)
0-3
72' Hamdi Harbaoui (pen)
0-5
83' Theo Bongonda (pen)
Datum: 14/05/2019 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Freethiel
Twee strafschoppen brengen Harbaoui op 25 stuks, Waasland-Beveren zal zich kansrijke 1ste helft beklagen
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit de Freethiel

Waasland-Beveren afgestraft na zwakke tweede helft, Harbaoui en Zulte Waregem profiteren

Na een goede eerste helft van de thuisploeg en een gevleide 0-1 vlak voor de rust is Waasland-Beveren na de pauze als een pudding in elkaar gezakt. Harbaoui heeft nu twee treffers voorsprong op Samatta. De Gouden Stier benutte twee strafschoppen. Eentje stond hij zelfs af aan Bongonda. Het werd 0-5.

De partij tussen Waasland-Beveren en Zulte Waregem stond vooral in het teken van Hamdi Harbaoui. De Tunesiër gaat vol voor de Gouden Stier, maar op de slotspeeldag kan hij door een schorsing niets meer toevoegen aan zijn doelpuntentotaal. Voor de thuisploeg was het een uitzwaaiwedstrijd, het was de laatste partij op de Freethiel van dit seizoen.

Maar de man met 23 goals achter zijn naam zat absoluut niet in de wedstrijd. Gelukkig voor hem mocht hij op slag van rust een duel met Debaty uitvechten vanop 11 meter. Nummer 24 was een feit!

Het leek een saaie pot voetbal te gaan worden tot Schrijvers iets voorbij het kwartier een bal van de lijn redde. Het was de uitgelezen mogelijkheid voor De Smet om zijn eerste goal op profniveau te scoren, maar hij liet ze onbegrijpelijk liggen.

Veel werk voor Bostyn

Na die verdedigende actie van Schrijvers brak de partij helemaal open. Bostyn moest zich meermaals onderscheiden. Eerst op een schuiver van Lulic, vervolgens met een dubbele save en daarna won hij het man-op-man tegen Badibanga. Die knalde ook nog eens een vrijschop op de vuisten van de 25-jarige goalie. Zijn zweefduik op een prachtige knal van Ampomah was veruit de mooiste save. De thuisploeg claimde ook nog een penalty na een trekfout op Vukotic.

De thuisploeg leek op dat elan van gemiste kansen door te gaan. Lulic werd afgezonderd maar knalde hoog over. Harbaoui deed ook verder met wat hij al een hele match deed: opzichtig op zoek gaan naar overtredingen. In zijn andere zoektocht, die naar nummer 25, werd hij na de pauze wel geholpen door Bongonda. Die bood hem de 0-2 op een presenteerblaadje aan, maar stond buitenspel.

Afstraffing

Even later schoof Vukotic het leer ongelukkig voorbij zijn eigen doelman en Bongonda versierde nog op fraaie wijze een strafschop. Dat was opnieuw een koud kunstje voor de Tunesiër. Na de goede eerste helft van de Waaslanders hing er plots een afstraffing in de lucht. Die kwam er ook. Björdal rondde een fraaie combinatie erg simpel af.

Er kwam zelfs nog een derde strafschop, maar Harbaoui liet die eigenaardig genoeg liggen voor Bongonda. Debaty werd voor de derde keer geklopt vanop elf meter. De bezoekers drukten daarna niet meer door. Na een goede eerste helft was Waasland-Beveren onherkenbaar. De inbreng van Bongonda had daar ook wel iets mee te maken. 0-5 was het zware verdict.