Datum: 15/05/2019 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Diaz Arena

STVV mist strafschop en doet zichzelf de das om in strijd om Europees ticket tegen veerkrachtig Oostende

Redactie

STVV speelde zijn laatste troeven uit in play-off 2 om de groep te winnen. Dan mocht het eigenlijk geen punten laten liggen op bezoek bij een zwalpend KV Oostende. Of dat lukte?

STVV had eigenlijk maar een keuze: winnen (en hopen dat Charleroi punten zou laten liggen tegen Westerlo). Marc Brys begon dan ook met zijn op papier sterkste elf. Bij de Kustboys waren naast Coopman, Canesin en Capon nu ook Boonen, D'Haese en Lombaerts buiten strijd en dus was het puzzelen voor Van Der Elst.

Dutoit de penaltyheld

De Kustboys hebben er ellendige weken opzitten, maar wilden in hun laatste thuiswedstrijd in de Versluys Arena hun fans toch nog eens trakteren op een goede prestatie en dito resultaat. Lange tijd was er echter geen bal te zien aan de Belgische kust.

Tot de bezoekers plots een strafschop krijgen, maar Dutoit de elfmeter van Sylla wist te pareren. Dat gaf de thuisploeg vleugels en maakte de bezoekers even vleugellam: Guri maakte nog voor de koffie de logische 1-0, daarna miste hij eigenhandig nog twee dotjes van kansen om met een dubbele voorsprong de rust in te gaan.

De Kanaries wisten ondertussen dat Charleroi op voorsprong stond in Westerlo en dat ze dus absoluut moesten winnen om nog enige kans te maken op een finale van play-off 2 thuis tegen KV Kortrijk, maar snel na rust bleek Dutoit nog over enkele goede reddingen te beschikken.

Boeken toe voor Kanaries

En daarna bleek het meeste van de energie na een lang en slopend seizoen eigenlijk toch een beetje weg te zijn bij de bezoekers. Sterker nog: Oostende kwam via Nkaka & co zelfs nog een paar keer opvallend loeren, maar de efficiëntie is bij de Kustboys natuurlijk ook al een volledig seizoen helemaal zoek.

In blessuretijd maakte Alexis De Sart alsnog de gelijkmaker, maar dat was onvoldoende in de strijd om de groepswinst. Zo is alles voorbij voor STVV, dat na een sterk seizoen zonder Europees voetbal zal achterblijven. En Oostende? Dat deed het niet slecht, maar kon alweer niet winnen.