Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Guldensporenstadion

KV Kortrijk - Cercle Brugge (Play-off 2 2018/2019)

Wedstrijd van Speeldag 10 uit de Play-off 2 2018/2019 tussen KV Kortrijk en Cercle Brugge.

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
89

Goal
Doelpunt van Kristof D'Haene

89
D'Haene diept de score nog uit!
D'Haene zorgt voor nog een vierde treffer voor de thuisploeg!
22:18
KV Kortrijk wint met 4-0 van Cercle en tankt zo flink wat vertrouwen voor de finale van play-off 2 volgende week!
86
Terwijl KVK nog een slotoffensief lijkt te gaan forceren, worden de flashlights op de mobieltjes van de KVK-fans uitgehaald wat een prachtig beeld oplevert in het Guldensporenstadion
81
 Gele kaart voor Xavier Mercier

79
 Gele kaart voor Gianni Bruno

76

Goal
Doelpunt van Teddy Chevalier (Aboubakary Koita)

75
Doelpuntenmaker Lepoint is nog steeds populair onder de thuisfans en wordt onder luid applaus vervangen door younster Koita
71

Goal
Doelpunt van Christophe Lepoint (Teddy Chevalier)

70
Vervangen Imoh Ezekiel
Ingevallen Elohim Rolland

70
Batsula is er ondertussen ook ingekomen voor Ouali, die een verdienstelijke eerste helft speelde, maar onzichtbaar was in de tweede
67
Nog eens een heet standje voor doel. Chevalier draait een corner op het hoofd van Lepoint, die de bal niet vol genoeg kan raken. In de rebound probeert Ezekiel het (vruchteloos) met een omhaal. Er is ook even appel voor een overtreding op de Nigeriaan, maar er lijkt weinig van aan
65
Vervangen Idir Ouali
Ingevallen Andriy Batsula

62
De tweede helft heeft voorlopig weinig om handen. KVK laat de teugels wat vieren, Cercle probeert wel maar verder dan een schotje van Bruno kwamen ze vooralsnog niet
56
 Gele kaart voor LlOYD Palun

52
Cercle Brugge toont wat meer aanvalslust in het begin van deze tweede helft, het is nog altijd maar 1-0 natuurlijk dus alles kan nog voor de Bruggelingen
46
Vervangen Benjamin Delacourt
Ingevallen Yoann Etienne

46
Start tweede helft, duwt KVK nog door?
Etienne en Alioui komen erin bij de bezoekers, Delacourt en De Belder blijven in de kleedkamer
46
Vervangen Dylan De Belder
Ingevallen Nabil Alioui

Rust
KV Kortrijk - Cercle Brugge: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
44
Rusten met een magere 1-0 voorsprong in Kortrijk
Kortrijk gaat rusten met een 1-0 voorsprong, een klein mirakel dat de score niet hoger oploopt na dergelijke pot éénrichtingsvoetbal
39
Ezekiel krijgt opnieuw een mooie opportuniteit om zijn tweede van de avond binnen te prikken, maar Van Damme toont even de volleybalspeler in zichzelf en ranselt het leer onorthodox uit zijn kooi
31
Hannes Van der Bruggen weigert Cercle Brugge dood te knijpen. Na een knappe rush van Kagelmacher komt de bal via Ezekiel bij de Kortrijkse kapitein rond de penaltystip. Van der Bruggen raakt de bal echter niet goed waardoor hij naast hobbelt
27
Het blijft hier éénrichtingsvoetbal in het Guldensporenstadion. Ezekiel ontfutselt Kone de bal en geeft mee aan Ouali die naast besluit, maar wel corner
23
Ouali zorgt toch geregeld voor dreiging op zijn flank. Nu gaat hij voor de verandering eens buitenom voorbij zijn directe tegenstander, maar hij besluit in het zijnet
20
 Gele kaart voor Jérémy Taravel

18

Goal
Doelpunt van Imoh Ezekiel

18
Imoh Ezekiel opent de score voor de thuisploeg. De Kortrijkse druk nam de laatste minuten aanzienlijk toe en de Kerels zien hun inspanningen beloond. Ezekiel werkt van dichtbij koel af
15
Beste kans van de partij tot nu toe, D'Haene met een heerlijke voorzet. Chevalier komt goed ingelopen en neemt hem net voor de stuit op de slof waardoor de bal hoog over doel verdwijnt
14
Het spelbeeld is bepaald voor de wedstrijd, KVK neemt het heft in handen maar vooralsnog blijft het bij steriele druk. Cercle Brugge loert op de counter
8
Grote kans opeens aan de overkant. Tormin komt oog in oog met Pereira, maar de United-huurling ranselt het leer uit de hoek
6
Weer KVK, De Sart vindt Idir Ouali op de linkerkant, de Fransman komt naar binnen op zijn Hazards, maar zijn schot(je) zoeft ruim naast de kooi van Van Damme
4
Eerste keer de thuisploeg, Galubovic zet voor doel en wie komt daar weer opduiken in de zestien? Lepoint natuurlijk, maar de Cercle-defensie is bij de pinken
1
Na een assist nu ook een goal voor Teddy Chevalier. De Fransman lobt het leer enig mooi voorbij Van Damme
1
Lepoint zet de thuisploeg op een dubbele voorsprong. Chevalier legt de bal panklaar op de kale schedel van de voormalige Rode Duivel die perfect overhoeks binnenknikt.
1
De bal rolt in het Guldensporenstadion. Eindigt KV Kortrijk zijn knappe parcours in stijl en pakt het de eerste plaats in zijn poule?