Chelsea maakt gehakt van Arsenal in finale Europa League
Manuel Gonzalez
Nils Wens en Manuel Gonzalez vanuit Bakoe

Chelsea won met 4-1 van Arsenal

Chelsea heeft de finale van de Europa League gewonnen met 4-1. Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Eden Hazard toonde, in wat waarschijnlijk zijn laatste match voor Chelsea was, nog maar eens zijn klasse met twee doelpunten.

Na een rustig wedstrijdbegin waren de eerste kansen voor Arsenal. Aubameyang kreeg meteen een mooie kans na een onzekere tussenkomst van Kepa, maar zijn vizier stond nog niet op scherp.

Ook daarna was er vooral dreiging van Arsenal. Vooral via de backs (Maitland-Niles en Kolasinac) was Arsenal gevaarlijk. Veel kansen kregen ze daar echter niet uit. Xhaka kreeg de beste kans, maar zijn schot ging net over.

Het laatste kwartier was het vooral Chelsea wat de klok sloeg. Op de counter probeerden ze uit te breken en dat lukte ook aardig. Emerson kreeg twee uitstekende kansen, maar Cech stond bij beide kansen in de weg.

De beste kans van de wedstrijd was net voor de rust. Giroud had moeite met zijn controle, maar had toch een knap schot in huis. Cech had een uitstekende reflex nodig om deze kans te keren. We gingen dan ook rusten met een 0-0 gelijke stand.

Tweede helft

Na de rust bleef Chelsea dominant en dat werd meteen beloond. Emerson had een knappe voorzet in huis en Giroud een nog knappere kopbal. Cech had er geen verhaal tegen en dus stond de 1-0 op het bord.

Op het uur leek de wedstrijd gespeeld. Kovacic bracht een knappe pirouette de bal tot bij Eden Hazard. De Rode Duivel bleef goed kijken en zag hoe Pedro in het gat liep. De Spanjaard kreeg de bal en knalde die hard voorbij Cech: 2-0.

Nog geen vijf minuten later stond de 3-0 al op het bord. Maitland-Niles duwde Giroud omver in de zestien en er werd gefloten voor een penalty. Een kolfje naar de hand van Eden Hazard en die zette de penalty ook feilloos om.

Arsenal liet het daar echter niet bij en invaller Iwobi had een geniale ingeving in huis. Hij knalde de bal van buiten de zestien heerlijk voorbij Kepa. 3-1 en Arsenal kreeg terug hoop.

Die hoop was van korte duur want nog geen vijf minuten later stond het al 4-1. Giroud had een knap balletje in huis tot bij Eden Hazard en de Belg twijfelde niet om zijn tweede van de avond voorbij Cech te knallen. Waren dit zijn afscheidsdoelpunten? Dat zal de komende weken duidelijk moeten worden.

Arsenal moest de kelk tot op de bodem ledigen. Chelsea kreeg nog enkele kansen via Hazard en Willian, maar een doelpunt kwam er niet meer uit. Daardoor bleef het 4-1 en wint Chelsea voor de tweede keer de Europa League dankzij onder meer een uitmuntende Eden Hazard.