Stadion: Vicenté Calderon
Atlético Madrid blijft na moeizame zege in het spoor van FC Barcelona en Real Madrid
Arjen T'Sjoen

Atlético Madrid blijft na moeizame zege in het spoor de leiders

Na de vlotte overwinningen van Real Madrid (tegen SD Eibar) en FC Barcelona (tegen Celta de Vigo) was het zondagavond de beurt aan Atlético Madrid. Na moeizame minuten trok het team van Diego Simeone aan het langste eind.

Atlético Madrid verloor afgelopen week met 2-1 op het veld van Bayer 04 Leverkusen in de UEFA Champions League. Er werd eerder in de competitie ook al gelijk gespeeld tegen Deportivo Alavés en Sevilla dus was het echt tijd voor een overwinning. Dat moest gebeuren tegen Espanyol Barcelona dat voorlaatste staat in het klassement, maar in de Europa League wel met 6-0 won van het Bulgaarse Ludogorets.

Aan de rust trokken de spelers onder een fluitconcert de kleedkamers in want het stond op dat moment 0-1 voor Alavés. Sergi Darder had de bezoekers op voorsprong getrapt. Na de pauze groeide Atlético in de wedstrijd en grepen ze de Catalanen na verloop van tijd bij de keel. Correa en Morata trapten Atlético op voorsprong. In het slot maakte Koke er nog 3-1 van. Altético Madrid staat op plek 3 in de stand op één punt van FC Barcelona en Real Madrid.