Datum: 30/11/2019 20:00
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Regenboogstadion

Zulte Waregem sleept zich voorbij Eupen en komt top-6 binnen

Zulte Waregem heeft de punten thuisgehouden tegen KAS Eupen en komt zo de top-6 binnengeslopen. Hoogstaand was het niet in een wedstrijd waarin beide ploegen de kansen vergaten af te werken.

Zulte Waregem was de terugronde goed begonnen met een overwinning op bezoek bij KV Mechelen, terwijl KAS Eupen na een goede match pas in minuut 93 een puntje uit handen zag glippen tegen Standard. En dus hadden de coaches geen reden tot wisselen: dezelfde 22 namen als vorige week tussen de lijnen.

Bruno doet het

In een weinig hoogstaande eerste helft waren er weinig kansen grote kansen te noteren. De thuisploeg was wel baas, maar deed daar weinig mee - de bezoekers stonden dan ook vaak met elf op de eigen helft te verdedigen.

Halfweg de eerste helft kon Gianni Bruno met een knap afstandschot voor de 1-0 zorgen, de Oostkantonners wisten daar maar enkele kleine prikjes tegenover te zetten. Bij Essevee vielen vlak voor rust met Deschacht én Baudry binnen twee minuten twee verdedigers uit.

En dus moest Bürki uiteindelijk centraal komen plaatsnemen naast Pletinckx. KAS Eupen moest komen en deed dat ook na de koffie. Een eerder bleek Zulte Waregem speelde met vuur en liet de bezoekers bijwijlen ook echt komen.

Gebrek aan efficiëntie

Schouterden, Bolingi, Bautista en co misten echter keer op keer open kansen. In de omschakeling kwam er steeds meer ruimte voor Essevee, maar ook Larin en Bruno konden de 2-0 niet maken in een wedstrijd waarin het dus ontbeerde aan efficiëntie.

Spannend bleef het zo erg lang, maar een tweede doelpunt viel gek genoeg niet. Essevee begint zo wel met 6 op 6 aan de terugronde en gaat op en over KV Mechelen naar de top-6 van het klassement.