Datum: 14/12/2019 20:30
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Luminus Arena

KRC Genk - SK Beveren (Jupiler Pro League 2019/2020)

Wedstrijd van Speeldag 19 uit de Jupiler Pro League 2019/2020 tussen KRC Genk en SK Beveren.

Live

Discussieer live mee! Lees 38 reacties...

Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
90+2
 Gele kaart voor Aboubakary Koita

88

Goal
Doelpunt van Aleksandar Vukotić (Beni Badibanga)
Vukotic kopt de 4-1 tegen de netten. Meer dan een eerredder is het uiteraard niet.
87
 Gele kaart voor Jhon Lucumí

84
Vervangen Paul Onuachu
Ingevallen Dries Wouters

81
Pirard brengt redding op een kopbal van Samatta. Mooie save!
77
Vervangen Theo Bongonda
Ingevallen Mbwana Ally Samatta

75
Genk lijkt wel zin te hebben in een slotoffensiefje. Krijgen we nog een vijfde doelpunt te zien?
69

Goal
Doelpunt van Sander Berge (Ianis Hagi)
Berge devieert een hoekschop handig in doel. 4-0.
69
Vervangen Joseph Paintsil
Ingevallen Ianis Hagi

66
Genk heeft de wedstrijd opnieuw in handen zonder echt gevaarlijk te zijn. Krijgen we nog wat opwinding in het laatste kwart van deze wedstrijd?
64
Vervangen Stefan Milošević
Ingevallen Thomas Agyepong

58
De bezoekende aanvalsgolf is snel weer gaan liggen. Zo lijkt het laatste half uur een maat voor niets te worden.
56
Vervangen Yuki Kobayashi
Ingevallen Matthias Verreth

52
Kobayashi krijgt een prima kans, maar is te verrast om te trappen. Waasland-Beveren is toch een stuk gretiger uit de kleedkamer gekomen.
50
Waasland-Beveren probeert in deze tweede pauze toch wat meer naar voor te trekken. Kunnen ze met een goaltje terug een beetje spanning in de partij brengen?
47
Koita haalt uit, maar zijn schot gaat een metertje naast de Genkse kooi.
46
Bal rolt opnieuw in Genk
De tweede helft is op gang gefloten. Krijgen we nog een wedstrijd?
21:19
Genk is halverwege al klaar met Waasland-Beveren
Racing Genk staat halverwege droog 3-0 voor. Waasland-Beveren creëerde niet één kans en zal na de pauze eerder een afstraffing moeten vermijden dan te hopen op een remonte.

Rust
KRC Genk - Waasland-Beveren: 3-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
44
Waasland-Beveren duikt zowaar eens op in de buurt van Vandevoordt. Koita verslikt zich uiteindelijk in zijn dribbel en verspeelt de bal.
39
Ook Maehle gaat eens zijn kans, maar trapt wild over en naast. We naderen stilaan de rust.
36
 Gele kaart voor Daam Foulon

35

Goal
Doelpunt van Jhon Lucumí (Sebastien Dewaest)
Dewaest kan na een vrije trap moederziel alleen koppen, Lucumi kopt de bal uiteindelijk tegen de netten. 3-0, boeken toe voor de bezoekers.
33
Het heeft er alle schijn van dat Genk om weg is naar een eenvoudige driepunter. Waasland-Beveren komt amper over de middenlijn.
26

Goal
Doelpunt van Paul Onuachu (Theo Bongonda)
Onuachu verdubbelt de Genkse voorsprong na een voorzet van Bongonda. De reus kan de bal eenvoudig tegen de netten tikken. Kan Waasland-Beveren reageren?
22
Er was de afgelopen weken veel te doen over de Genkse doelmannen, maar Vandevoordt heeft halverwege deze eerste helft nog geen bal moeten raken. Het zegt veel over de onmacht van de bezoekers op dit moment.
18
Waasland-Beveren kan amper een bal vasthouden in deze openingsfase. Genk heeft 75 procent balbezit.
13
Genk heeft de wedstrijd onder controle. Veel gevaar komt daar voorlopig niet uit voort, maar de Limburgers hebben natuurlijk hun voorsprong al beet.
10

Goal
Doelpunt van Theo Bongonda (Joakim Mæhle)
De eerste echte kans is meteen een doelpunt waard. Bongonda trapt de 1-0 tegen de netten na een rush van Ito.
7
De bezoekers kunnen een eerste counter opzetten, maar die levert niets op. Genk staat even met tien omdat Ito verzorgd wordt na een botsing.
3
Genk neemt de wedstrijd meteen in handen. Na een vlotte aanval moet Pirard al een eerste keer ingrijpen.