Dundee United
Rangers FC
1-0
1-1
51' Daniel Cousin (pen)
De Nijs Michael

In Schotland is Glasgow Rangers met 2-1 gaan verliezen bij Dundee United. De thuisploeg werd op voorsprong gebracht door Lee Wilkie. Na vijf minuten in de tweede helft kon Daniel Cousin de Rangers vanop de penaltystip op gelijke hoogte brengen, maar amper drie minuten later kreeg ook Dundee een strafschop. Kapitein Barry Robson nam zijn verantwoordelijkheid en zette de straschop om. In het vervolg van de wedstrijd vielen geen doelpunten meer, zo hield Dundee de punten dus thuis.

Bij Glasgow Rangers konden we twee wijzigingen noteren ten opzichte van de match tegen Barcelona, Amdy Faye en Damarcus Beasley startten in de basis ten nadele van Charlie Adam en Nacho Novo. Bij Dundee moest trainer Craig Levein één noodgedwongen wijziging in zijn opstelling doorvoeren: reservedoelman Euan McLean startte voor het eerst dit seizoen in de basis door de schorsing van vaste waarde Grzegorz Szamotulski. De wedstrijd zelf begon matig, we konden vooral middenveldspel noteren. De eerste echte kans was voor Dundee, maar Rangers-doelman McGregor was alert op het schot van Robson. Dundee kwam na 27 minuten toch op voorsprong nadat een gevaarlijke vrije trap van Willo Flood in het doel getikt werd door Lee Wilkie. De Rangers konden amper reageren, we noteerden enkel een schot van Beasley dat ver naast ging. Vlak voor de rust kwamen de bezoekers uit Glasgow toch dicht bij de gelijkmaker, maar het schot van McCulloch werd afgestopt door Darren Dods

Vlak na rust werd een offensief onmondige Faye bij de Rangers vervangen door Novo. Er waren amper vijf minuten weggetikt in de tweede helft toen Christian Kalvanes een fout maakte op Beasly, scheidsrechter McDonald floot strafschop. Cousin zette de strafschop makkelijk om: 1-1. Lang konden de bezoekers niet genieten van de gelijkmaker want amper drie minuten later kreeg ook Dundee een strafschop na een fout van Cuellar op Jordan Robertson. Kapitein Robson zette de strafschop om en de thuisploeg kwam opnieuw op voorsprong. Iets later schoot Bauben keihard op doel, een fantastische redding van McGregor hield de Rangers echter in de match. In het vervolg van de match kwamen beide ploegen niet verder meer dan enkele kleinere kansjes, het bleef dus bij 2-1. Door deze overwinning komt Dundee met 22 punten naast Rangers op een gedeelde tweede plaats, Celtic blijft aan de leiding met 25 punten. [AN]