celCeltic Glasgow
1-1
2-1
3-2
90' Kris Commons (pen)
Datum: 04/05/2011 19:00
Competitie: Scottish Premier League
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Caledonian Stadium
Celtic geeft leidersplaats aan Glasgow Rangers
Bart De Wilde

Celtic Glasgow heeft een dure nederlaag geleden op het veld van Inverness CT. De Schotse topclub geeft zo de leiding af aan aartsrivaal Glasgow Rangers.

In de eerste tien minuten vielen al meteen twee doelpunten. Inverness CT kwam op voorsprong na een knap wippertje van Adam Rooney, maar Kris Commons bracht Celtic op gelijke hoogte met een mooi afstandsschot in de bovenhoek.

Kort na de koffie kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong. Grant Munro knalde de bal in het doel van  Celtic-doelman Fraser Forster. Nog geen tien minuten later zorgde Shane Sutherland voor de 3-1 voorsrong.

In de blessuretijd kreeg Celtic een penalty nadat Ross Tokeley Celtic-middenvelder Shaun Maloney tegen de grond werkte. Commons trapte de penalty mooi binnen en maakte zijn tweede van de avond, maar het was te laat om een nederlaag te vermijden.

De koppositie is terug voor Glasgow Rangers door de nederlaag van Celtic. De Rangers hebben na 35 speeldagen één punt meer dan The Hoops.