Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Nou Camp Barcelona
Oorverdovende stilte in Barcelona, dat wel goede start maakt (Mét beelden!) - En wat deed Real bij Bakkali?

Barcelona klopt Real Betis na minuut indrukwekkende stilte

In Spanje is de competitie helemaal begonnen. Op zondagavond kwamen Barcelona én Real Madrid in actie. De Catalanen begonnen met een minuut oorverdovende stilte.

Voor de wedstrijd was er namelijk een eerbetoon voor de slachtoffers van de terreuraanslag van enkele dagen geleden in de Spaanse stad.

Het leverde een emotioneel schouwspel op, met een oorverdovende minuut stilte voor de wedstrijd tegen Real Betis.

Daarna werd er wél gevoetbald. En de thuisploeg trok snel ten strijde. Tien minuten voor rust werd het 1-0 dankzij een eigen doelpunt van Tosca, enkele minuten later verdubbelde Sergi Roberto de score.

Real Madrid speelde later op de avond nog en won zonder Ronaldo ook, met 0-3 bij het Deportivo van Zakaria Bakkali. Die begon in de basis, maar zag Bale, Casemiro en Kroos scoren.