Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Estadio Mediterraneo
Real Madrid laat steek vallen tegen Almeria
Maarten Van Bever

Real Madrid heeft vanavond bijzonder dure punten laten liggen in de strijd om de Spaanse titel. Real kwam op het veld van Almeria, de laatste in de stand, niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Later op de avond neemt Barcelona het nog op tegen Malaga.

De ploeg van Mourinho wist zich in de eerste helft duidelijk geen raad met Almería, dat goed speelde en nauwelijks kansen weggaf. Bij twee zeldzame pogingen kregen Cristiano Ronaldo en Sami Khedira het leer niet voorbij Diego Alves.

Tot overmaat van ramp kwam Almería na een uur spelen op voorsprong. Na een goede aanval via Pablo Piatti kwam het leer in het bezit van José Ulloa, die Iker Casillas passeerde: 1-0. Real bestormde het doelgebied van Alves en uiteindelijk leidde een goede tegenaanval de gelijkmaker in. Ronaldo gaf de bal aan Karim Benzema en uit diens pass werkte invaller Granero de bal keurig in het doel: 1-1.

In de resterende minuten hield Almería stand. Een inzet van Ángel Di Maria was een prooi voor Alves en Ronaldo zag zijn vrije trap op de lat belanden. Bij Almeria werd het punt gevierd alsof het een landstitel betrof. Real keerde met het schaamrood op de wangen terug naar Madrid.