Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Estadio Anoeta San Sebastian
Sociedad op Champions League-plaats
Jens Van der Borght

Real Sociedad won op eigen veld met duidelijke 4-1 cijfers van Real Valladolid. Hierdoor bezetten ze momenteel de vierde plaats, die recht geeft op een ticket voor de voorrondes van de Champions League.

Real Sociedad is dankzij deze zege al tien wedstrijden ongeslagen in de Primera Division. De Basken begonnen stevig en kregen enkele uitstekende kansen via Agirretxe en Griezmann. Na een goed half uur spelen zorgde de Fransman Griezmann voor de 1-0. Vijf minuten erna scoorde Agirretxe op assist van Carlos Vela. Vlak voor rust was de wedstrijd al beslist toen Griezmann zijn tweede van de avond binnenlegde.

De tweede helft was nog maar net begonnen of Xabi Prieto maakte er 4-0 van. De voorzet werd opnieuw gegeven door Vela. Vlak voor affluiten kon Valladolid nog de eer redden via Javi Guerra.

Dankzij deze vlotte overwinning klimt Real Sociedad naar de vierde plaats in de stand. Valladolid blijft staan op een tiende plaats, en draait een rustig seizoen in de middenmoot.