Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Estadio La Rosaleda
Málaga houdt de drie punten in eigen huis
Conrad Grayson

Málaga won onverdiend in eigen huis met 2-1 van Getafe en blijft op die manier in de race voor een Champions League-ticket. Getafe lijkt uitgeteld in de strijd voor een Europa League-ticket.

Beide ploegen startten aanvallend aan de wedstrijd. De eerste grote kans was er in de 18e minuut voor de bezoekers. Getafe-speler Diego Castro creëerde een opening op de rand van de zestien en wist Abdelaziz Barrada te vinden. Die laatste zijn schot werd knap gered door doelman Wilfredo Caballero.

Twintig minuten later kreeg Getafe nog een tweede uitstekende kans. Pedro Leon gooide de bal in de grote rechthoek van Málaga en vond Castro, maar die kopte in de handen van Caballero.

Málaga onverdiend op voorsprong

Drie minuten later was het dan toch Málaga dat tegen de gang van het spel in, op voorsprong kwam. Roque Santa Cruz kopte de bal in doel, op een voorzet van Sergio Sanchez.

Na de rust verdubbelde de thuisploeg al snel de voorsprong. Ook Wellington kopte de bal in het doel, na een hoekschop van Pedro Morales.

Getafe weigerde zich neer te leggen bij een verlies en vond in de 70ste minuut de aansluitingstreffer via Juan Valera, na een lange bal van Alberto Lopo. De laatste twintig minuten werden nog spannend, maar Málaga wist haar voorsprong te behouden.