Invaller Bacca pakt driepunter met Sevilla
Timothy Collard

Sevilla heeft zondagavond zijn goede vorm bevestigd tegen Almeria en klimt daardoor nog wat op in de stand. Voormalig Club Brugge-spits Carlos Bacca fungeerde als invaller na de pauze.

Sevilla-Almeria  2-1

De partij kon niet beter beginnen voor Sevilla. Na amper zes minuten zat de thuisploeg al op rozen dankzij een doelpunt van Gameiro. Lang kon het echter niet genieten van de voorsprong, want halverwege tekende Rodri voor de gelijkmaker.

Na de pauze ging Sevilla op zoek naar een tweede doelpunt, maar dat bleef lange tijd uit. In blessuretijd van de wedstrijd was het dan toch prijs: Rakitic bezorgde zijn team de drie punten en zo klimt Sevilla naar de tiende plaats.

Getafe-Real Betis  3-1

Getafe sluit na een vrij eenvoudige overwinning dan weer aan bij de top van het klassement. De club uit Madrid had een beresterk eerste halfuur genoeg om opnieuw drie punten te kunenn bijschrijven.

Pedro Leon (ex-Real Madrid) scoorde twee keer en Colunga maakte er nog voor het halfuur 3-0 van. Net na de pauze zorgde een eigen doelpunt van Rafa voor de 3-1, maar daar bleef het uiteindelijk ook bij.